Landgraaf Koerier

Menu

Luna Weijers

Mijn naam is Luna Weijers en ik ben 18 jaar oud. Ik woon in Landgraaf. Vroeger wist ik altijd al wat ik wilde worden, namelijk een lerares. Ik ben in 2019 geslaagd als onderwijsassistent, en nu ga ik mijn droom ook achterna, want ik studeer momenteel aan de PABO te Sittard. Ik studeer nu in het eerste jaar, dus ik heb nog iets meer dan 3 jaar te gaan. Mijn hobby is voetballen, dit doe ik al heel wat jaren bij V.V. Schaesberg in Landgraaf.

Op zondag 9 februari was het zo ver, toen was de castingdag van Miss Beauty of Limburg 2020. Vol spanning verzamelden we ons in een ruimte met alle meiden die zich hadden aangemeld voor de castingdag. Hier haalden we ook ons nummertje op. Op de castingdag waren er 3 rondes: de voorstelronde, de bikinironde en de Engelse ronde. Op basis van deze 3 rondes werd er uiteindelijk een keuze gemaakt uit alle meiden die hadden meegedaan. Er gelden geen maten bij de missverkiezing. Je wordt dus echt uitgekozen op uitstraling, enthousiasme en op basis van hoe jij het doet tijdens de 3 rondes.

Na een lange dag werden de finalisten bekengemaakt. Dit deden ze door de nummertjes op te noemen, dus niet door de namen op te noemen aangezien er veel dubbele namen waren. Toen ik mijn eigen nummertje hoorde, kon ik het eigenlijk niet geloven.

Tot nu toe hebben we al 2 fotoshoots gehad en een bootcamp. Ik moet toegeven, die bootcamp was wel zwaar! Ik dacht dat het wel mee zou vallen, maar dat was echt absoluut niet zo. Ze hebben ons flink laten zweten, maar het was zeker weten super leuk!

De eerste fotoshoot was de votingshoot. Hier werd dus een foto van jou gemaakt, die gebruikt werd als stemfoto. Op https://missbeautynetherlands.com/finalisten-limburg-2020/ kun je alle foto’s van de finalisten zien, en hier kan men dus op zijn of haar favoriet stemmen door een SMS te sturen. De meiden in het roze zijn de meiden van de Teen categorie. Hier wordt namelijk ook onderscheid ingemaakt. Vanaf 18 jaar val je onder de Beauty categorie, en daar zit ik dus in. De meiden van de Beauty categorie hebben blauwe truitjes aan. Deze stemmen tellen voor 20% mee tijdens de finale. Stel men wilt mij dichter bij de kroon brengen, dan kunnen ze een SMS sturen naar 3010 met als bericht Poll Limburg Luna W. Wel moet men opletten, want stemmen kost 1,10 per keer. Overigens mag er wel zo vaak gestemd worden als men wilt.

De tweede shoot vond plaats tussen gloeilampen. Dit effect zorgde voor super mooie foto’s!

Ook zetten we ons als finalisten in voor LINDA.foundation. Dit goede doel zet zich in voor gezinnen die het financieel zwaar hebben. Wilt u ook een steentje bijdragen aan LINDA.foundation? Dat kan via de volgende website: https://www.actievoorlindafoundation.nl/actie/luna-weijers

Nu het coronavirus een grote rol speelt in ons land, zijn activiteiten gecanceld en opgeschoven naar een andere datum. We zouden eigenlijk in het weekend van 20 t/m 22 maart naar Roompot gaan met alle finalisten, maar dit is helaas (wel zeker heel begrijpelijk!) niet doorgegaan. De finale zou eigenlijk plaatsvinden op 26 april in Venlo, maar ook deze wordt verschoven naar een andere datum. Hier is momenteel nog geen definitieve datum voor.

In de finale wordt er door alle finalisten (18 teents en 17 beauty’s) gestreden om 3 titels: Miss Teen of Limburg, Miss Beauty of Limburg en Miss Intercontinental Limburg.

Waarom ik meedoe? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt door anderen. Het valt me op dat men vaak slechte gedachten heeft bij een missverkiezing, maar dit is echt niet nodig. De ervaring die je opdoet, de vriendschappen die je opbouwt met alle mensen die je leert kennen, de leuke dingen die je met iedereen gaat doen. Het is voor mij nu een ervaring die ik nooit had willen missen! Ik doe mee omdat ik anderen wil inspireren om je dromen na te gaan. Dit had ik een paar jaar geleden nooit gedurfd, maar nu wil ik er helemaal voor gaan!

Foto: Roy Froma

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.