Landgraaf Koerier

Menu

Ontdek je creatieve talent thuis aan de keukentafel

 

 via de digitale creatieve opdrachten van de Vrije Akademie Parkstad!

 

De Vrije Akademie biedt al 50 jaar creatieve cursussen op haar locaties in Landgraaf en in Kerkrade. Maar door de corona-crisis is het nu niet mogelijk om ‘live’ lessen te geven en deze te volgen. Maar niet getreurd, de Vrije Akademie biedt een heel scala aan gratis digitale lessen waardoor iedereen thuis creatief aan de slag kan. En dat deze opdrachten werken, blijkt uit de foto’s van resultaten die we hebben binnen gekregen  via de mail.

Kunstdocent Lisette Wansink heeft filmpjes gemaakt waarin zij thuis aan de knutseltafel uit legt hoe je bijvoorbeeld zelf een sokpop, indianenstok of toren van marshmallows, kunt maken. Ze werkt met eenvoudige materialen die je in huis hebt en in het filmpje doet ze voor hoe je je creaties via duidelijke stappen kunt maken.

Kunstdocent Floor koppelt op een vindingrijke manier steeds een kunstenaar aan een creatieve opdracht. Er is bijvoorbeeld een opdracht waarin een beer wordt gemaakt naar aanleiding van de Berenjacht en de kleurrijke kunstenaar Grayson Perry. Floor heeft inmiddels al 10 digitale opdrachten ontwikkeld.

Tevens zijn 2 jonge kunstdocenten aan de slag met opdrachten ‘inspirerend schilderen’ voor volwassenen. Ook hier zijn bekende kunstenaars zoals Kandinsky, Picasso en Hockney inspiratiebronnen.  Via een duidelijk stappenplan kun je thuis aan de slag met het maken van een eigen schilderij in de stijl of via het gedachtengoed van een bekende kunstenaar.

En ook het NK striptekenen voor kinderen komt aan bod via de Vrije Akademie. Kunstdocent Mick geeft goede tips en instructies via filmpjes op you tube. Via zijn filmpjes kun je ontdekken hoe makkelijk het is om een karakter voor een stripfiguur te bedenken en waar je allemaal op moet letten bij het maken van een strip. Op deze manier kunnen kinderen zich goed voor bereiden op deelname aan het NK striptekenen. Je kunt meedoen met het NK striptekenen door de website te checken en je tekening op te sturen via de post of via een scan. Dus meedoen is makkelijk!

Al met al, voldoende inspiratie om in deze tijd thuis creatieve dingen te maken en je vrijetijd zinvol door te brengen. De filmpjes zijn allemaal gratis te bekijken via Instagram vrijeakademieparkstad of via facebook Vrije Akademie Zom. Tevens stelt de Vrije Akademie het op prijs als je foto’s maakt van je resultaat en deze mailt naar info@vazom.nl  En als je je adres stuurt, ontvang je een leuke attentie!

Meer informatie via Natalie Savelsbergh, n.savelsbergh@vazom.nl  of 045-7370302 of 06-46201011

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.