Landgraaf Koerier

Menu

Belastingdienst

Het zijn buitengewone tijden, voor ons allemaal. Ondanks alles hebben miljoenen burgers en ondernemers hun belastingaangifte over 2019 al gedaan en dat is fijn.

Er zijn echter ook mensen bij jouw in de buurt die vanwege hun leeftijd, beperkte digitale vaardigheden of moeite met de Nederlandse taal, niet zelfstandig aangifte kunnen doen. Velen van hen maken gebruik van hulp bij aangifte en hebben hiervoor een afspraak gemaakt en een DigiD-machtigingscode aangevraagd.

Omdat de coronamaatregelen al kort na de start van de hulp bij aangifte activiteiten zijn ingegaan, konden niet alle afspraken in onder meer bibliotheken of ouderencentra bij jou in de buurt doorgaan. De Belastingdienst geeft alle personen die een DigiD-machtigingscode voor de belastingaangifte hadden aangevraagd voor hun particuliere aangifte, automatisch uitstel tot 1 september 2020. Hiervoor hoeven zij niets te doen.

Ook andere personen (zonder DigiD-machtigingscode) die het niet lukt vóór 1 mei de zakelijke of privé belastingaangifte in te dienen kunnen uitstel krijgen. In onderstaand persbericht lees je hoe dat kan.

Ik hoop dat je hier aandacht aan wilt besteden zodat jullie lezers, die het niet lukt om in corona-tijd aangifte te doen, weten of zij zelf wel/niet in actie moeten komen om uitstel te vragen.

Met vriendelijke groet,

 

Esther van der Linde

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.