Landgraaf Koerier

Menu

 Naar de brugklas. Vooral leuk of vooral spannend? 

Training ‘Plezier op School’ voor kinderen die niet zo makkelijk hun plek vinden

Heerlen, 7 juni 2020 – Mondriaan Preventie biedt voor het elfde jaar op rij gratis de zomertraining ‘Plezier op School’ aan. De training is voor kinderen uit groep 8 in Parkstad Limburg die komend schooljaar naar het voortgezet onderwijs gaan. De tweedaagse training is een samenwerking met Jens. In de training leren kinderen hoe ze zich sterk en stevig kunnen voelen in het contact met leeftijdgenoten zodat zij een goede start hebben, niet buitengesloten worden en vrienden kunnen maken. 

Niet iedereen is het gegeven om gemakkelijk met anderen om te gaan. Ook kinderen vinden het contact met anderen soms behoorlijk spannend. Als ouder wil je graag dat ze weten hoe ze hiermee moeten omgaan, zich niet teveel laten beïnvloeden en de juiste keuzes maken. En vooral dat hun schooltijd goed en prettig verloopt. We weten allemaal hoe belangrijk dit is. Het voortgezet onderwijs vraagt bovendien meer zelfstandigheid. Door de afgelopen periode, waarin kinderen lang niet op school zijn geweest, wordt de overstap naar het voortgezet misschien nog wel moeilijker. De zomertraining Plezier op School zorgt ervoor dat die stap een stuk makkelijker wordt.

Omdat de deelnemers twee dagen van hun laatste zomervakantieweek opgeven, komen ze doorgaans met frisse tegenzin naar de zomertraining. Maar dat verandert snel. De aanstaande brugklassers leren sociale en communicatieve vaardigheden en ze oefenen die in rollenspellen. Omdat zij met hun eigen situaties aan de slag gaan, levert het hen veel op. Na deze twee dagen zijn de aanstaande brugklassers positief: zij staan steviger in hun schoenen, weten hoe ze positieve contacten met anderen kunnen krijgen en houden, maar óók dat ze ‘nee’ mogen zeggen. De deelnemers weten hoe ze respectvol kunnen zijn en dat ze respect van anderen mogen verwachten. Ieder jaar weer worden de trainers verrast door hun reacties: ze geven allemaal aan dat ze echt iets geleerd hebben en blij zijn dat ze zijn gekomen. De kracht van Plezier op School is dat de deelnemers het geleerde meteen kunnen toepassen omdat de week na de zomertraining de scholen weer beginnen.

De tweedaagse training wordt gegeven in de week van 17 tot 21 augustus 2020. Ieder kind dat naar de brugklas gaat mag meedoen. Deelname is gratis.

Ouders kunnen hun kind aanmelden vóór 10 juli 2020 bij preventie.kj@mondriaan.eu

Preventiewerkers Marion Heijmans of Mark Meijer nemen contact met de ouders op voor een kennismaking en een verdere toelichting. Nog voor de zomervakantie horen ouders waar hun kind kan deelnemen aan Plezier op School.

 

Noot voor

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.