Landgraaf Koerier

Menu

Tien Limburgse Musea in beeld gebracht

Tien prachtige verhalen, van tien prachtige Limburgse musea zijn in tien korte documentaires vastgelegd. Stichting MuseumTV heeft documentaires gemaakt en aan hun online archief toegevoegd. De films over de Limburgse musea zijn intussen door het hele land te zien.

De stichting heeft reeds een bezoek gebracht aan Het Thermenmuseum, Kasteel Hoensbroek, het Limburgs Museum, Natuurhistorisch Museum Maastricht, De Vondst, Het Petershuis, Museum voor Grafcultuur en de Romeinse Katakomben. Daarbij zullen het Venrays Museum en Openluchtmuseum de Locht worden bezocht. Hiermee is het archief van MuseumTV gegroeid naar om en nabij vijftien films over Limburgse musea en zijn er reeds 33 musea gearchiveerd. Op de website van MuseumTV kun je als bezoeker documentaires kijken over diverse musea, tentoonstellingen en collecties en al doende een besluit maken welk museum je wilt bezoeken.

De films zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Provincie Limburg, Coöperatie Erfgoed Limburg, het Limburgs Museum en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Samen met MuseumTV zorgden de vier partijen, in samenwerking met de tien musea, voor exposure door het hele land, zodat van heinde en verre de Limburgse musea gezien zullen worden. Nu musea de deuren mogen heropenen, en mensen worden geadviseerd op vakantie te gaan in eigen land, is de hoop dat bezoekersaantallen weer gestaag toenemen.

Door de aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus moeten musea noodgedwongen diverse evenementen en tentoonstellingen annuleren. Zoals de gratis rondleidingen in het Limburgs Museum, die kunnen momenteel niet doorgaan. Ondanks deze teleurstelling is er wederom de mogelijkheid om musea te bezoeken, vaak in alle rust omdat er minder dan het maximaal aantal bezoekers worden binnengelaten. De eerste ervaringen van het museumbezoek ten tijden van de  aangescherpte maatregelen zijn louter positief. Musea blijken goed voorbereid, blijkt uit ervaringen van MuseumTV.

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.