Landgraaf Koerier

Menu

Verleden komt tot leven in Romeins Kwartier Heerlen

Vanaf nu te ontdekken

 

In het Romeins Kwartier in Heerlen ontdek je een stad onder de stad. Vlak onder je voeten ligt Coriovallum, een Romeinse nederzetting van formaat. Door dieper te graven in het verleden van Heerlen komt tweeduizend jaar geschiedenis aan de oppervlakte.

Vindplaatsen, kunst, architectuur en Romeinse opgravingen nemen je mee naar de tijd van de Romeinen. Ontdek het ontstaan van de stad Heerlen op het kruispunt van twee belangrijke Romeinse wegen en bewonder de Nachtwacht van de Nederlandse archeologie met de Romeinse route.

Lancering belevingsroute
Op zaterdag 11 juli werd de Romeinse route geheel in stijl geopend door Jordy Clemens (wethouder Erfgoed Heerlen), Mathea Severeijns (directeur IBA Parkstad) en Anya Niewierra (algemeen directeur Visit Zuid-Limburg).

Voettocht door het Romeins Kwartier

Ga zelf op pad, treed in de voetsporen van de Romeinen en leer het Romeins Kwartier écht kennen. Visit Zuid-Limburg ontwikkelde samen met Gemeente Heerlen een handige stadswandeling, waarmee je dwars door het Romeins Kwartier struint en langs alle hoogtepunten komt. De wandeling is voor €1,- verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg (web)shops en bij verschillende winkeliers in het Romeins Kwartier.

Een optimale beleving
Om het Romeins Kwartier écht tot leven te brengen zijn er diverse podcasts ontwikkeld, zodat bezoekers helemaal kunnen opgaan in Romeins Heerlen, is er een Geocaching route om het verleden op een speelse manier te ontdekken en zijn er diverse inspiratieschermen geïnstalleerd op locatie. Ontdek het allemaal op: visitromeinskwartier.nl

Over het Romeins Kwartier

In opdracht van Gemeente Heerlen, in samenwerking met IBA Parkstad, Provincie Limburg en andere partners wordt er gewerkt aan het realiseren van de zichtbaarheid van het Romeins Verleden in Heerlen. Alles komt samen in het Romeins Kwartier, daar wordt archeologie een belevenis van nu.

Meer weten? Kijk op visitromeinskwartier.nl en romeinskwartierheerlen.nl

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.