Landgraaf Koerier

Menu

Slot Schaesberg gratis toegankelijk tijdens Open Monumentendagen

Op zaterdag 12 en zondag 13 september is Slot Schaesberg gratis toegankelijk in het kader van de BankGiro Loterij Open Monumentendagen. Er vinden demonstraties plaats van oude ambachten, rondleiders lopen in 17e eeuwse klederdracht en bezoekers kunnen een nieuwe audiotour beleven. Brasserie Hoeve 1650 komt op het ruime terras met speciale acties.

Aryan Klein, projectdirecteur Slot Schaesberg: “De Open Monumentendagen zullen dit jaar anders zijn dan anders, met minder locaties. Slot Schaesberg is door het ruime buitenterrein van 6 hectare goed ingericht om volgens de richtlijnen bezoekers te kunnen ontvangen. We kunnen ons goed voorstellen dat bezoekers nieuwsgierig zijn naar de werkzaamheden aan de poorttoren en smederij en bereiden ons voor op een prachtig weekend vol ambacht, historie en beleving.”

De nieuwe audiotour heeft als thema ‘Historische Helden van Slot Schaesberg’. Bezoekers kunnen met hun eigen telefoon middels het scannen van QR-codes op het terrein de verhalen leren van historische figuren van Slot Schaesberg. Daarnaast vertelt de audiotour over belangrijke pijlers voor het project, zoals de ambachten, educatieve waarde en maatschappelijke initiatieven.

Slot Schaesberg is beide dagen gratis open tussen 10:00 uur en 17:00 uur, bezoekers wordt verzocht zich van tevoren aan te melden via www.slotschaesberg.nl/omd. Informatie over de corona-maatregelen bij Slot Schaesberg is eveneens te vinden op de website.

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.