Landgraaf Koerier

Menu

Nieuwbouw in Park West: 24 levensloopbestendige woningen 

 

In april start HEEMwonen met de realisatie van 24 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen aan het Salviaplein en het Papaverplein in Kerkrade. Aannemer van Wijnen realiseert de bouw. Begin 2022 moeten de woningen klaar zijn voor de verhuur. De totale investering van HEEMwonen bedraagt ruim 4,3 miljoen euro. Gemeente Kerkrade zorgt voor de inrichting van de openbare ruimte. 

Parkwoningen omringd door groen Het nieuwbouwproject kent een bijzondere opzet: de woningen worden in een hofje gebouwd en de achtertuinen grenzen aan een (openbaar) plantsoen. Het plan bestaat uit 24 woningen verdeeld over twee hofjes, die omringd worden door groen. Het doel van dit concept is het bevorderen van de sociale cohesie. Het moet een plek worden waar ouderen en jongeren samen leven en elkaar helpen. 

Geschikt voor jong en oud In alle woningen zijn de belangrijkste voorzieningen (2 slaapkamers, badkamer, keuken en witgoedaansluiting) op de begane grond. Dit maakt de woningen uitermate geschikt voor senioren, zorgbehoevenden en 1- of 2-persoonshuishoudens. Vier woningen hebben een opbouw en zijn met drie slaapkamers geschikt voor meerpersoonshuishoudens. 

Investeren in duurzaamheid Duurzaamheid is één van de belangrijke thema’s van HEEMwonen. De nieuwbouwwoningen zijn daarom gasloos en bijna energieneutraal. De nieuwbouwwoningen worden voorzien van goede isolatie, een warmtepomp en geïntegreerde zonnepanelen op het dak. 

Een wijk in bloei HEEMwonen, de gemeente Kerkrade, de Stadsregio Parkstad Limburg en de provincie 

Limburg werken sinds 2011 samen aan de herontwikkeling in Kerkrade-West (West wint aan ruimte). De afgelopen jaren is er veel veranderd in West. De duurzame buurt ‘De bestaande wijk van Morgen in Kaalheide, Park West met speeltuin en ’t Westhoes zijn daar voorbeelden van. Zo’n 600 woningen werden gesloopt. HEEMwonen renoveerde ruim 300 huizen. Daarnaast vindt er nieuwbouw plaats aan de Gladiolenstraat. In maart 2021 zijn deze 24 levensloopbestendige woningen klaar. 

Interesse in één van de nieuwbouwwoningen? Om straks kans te maken op een woning in dit nieuwbouwplan, moeten mensen ingeschreven staan bij www.thuisinlimburg.nl. Op de hoogte blijven van het project? Stuur dan een e-mail naar info@heemwonen.nl onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief project Parkwoningen West’. 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.