Landgraaf Koerier

Menu

Start inschrijving levensbomenbos Sylvia – De Voort op 1 maart

Op maandag 1 maart start de inschrijving voor het levensbomenbos Sylvia – De Voort. Op het voormalige terrein van RKSV Sylvia en het aangrenzende groengebied ‘De Voort’ is plek voor 70 bomen. Wethouder Bart Smeets (Ruimtelijke ontwikkeling) is enthousiast: ‘Na het succes van ons eerste levensbomenbos in het Bert Janssenpark, kon een tweede levensbomenbos niet uitblijven. Dat bos komt er nu, op de twee vroegere velden van RKSV Sylvia. Eén boom is in ieder geval gereserveerd voor de voetbalclub die ruim 70 jaar ‘op d’r Berg’ haar thuishaven had. En ik verwacht dat ook de overige levensbomen snel ‘omarmd’ worden. We voorzien in een behoefte onder onze inwoners want de bomen in het Bert Janssenpark waren al heel snel geadopteerd. Er waren zelfs meer geïnteresseerden dan dat er bomen waren. Die mensen benaderen we opnieuw. Een levensboom is overduidelijk een mooie manier om een herinnering aan een speciale gelegenheid of een bijzonder persoon levend te houden. In één woord: sjiek!.

 

Boomsoorten
Voor de aanplant van dit levensbomenbos is gekozen voor de volgende boomsoorten:

·      walnoot (8x)

·      zoete kers (10x)

·      tamme kastanje (14x)

·      linde (12x)

·      zomereik (11x)

·      robinia (acacia) (9x)

·      Japanse honingboom (6x)

 

Foto’s van de boomsoorten en een kaart met de plekken waar de bomen komen te staan, vindt u op www.landgraaf.nl/levensbomenbos

 

Adoptie en kosten
Inwoners uit Landgraaf kunnen de levensbomen adopteren ter herinnering aan een speciale gebeurtenis of persoon. Voor de adoptie van de boom betaalt u eenmalig

€ 50,-. De gemeente beheert de boom. Bij onverhoopt verlies van de boom in de eerste 5 jaren na aanplant, vervangt de gemeente de boom. Aan de levensboom komt een weerbestendig kaartje te hangen met de naam van degene voor wie u de boom adopteert. Op dat kaartje is ook plaats voor een korte tekst (bijvoorbeeld een levensspreuk of reden

 

voor adoptie) van maximaal 100 tekens. Op een bord met een plattegrond bij de ingang van het bos vermelden wij ook de namen voor wie de bomen geadopteerd zijn.

 

Inschrijving

De inschrijving start op 1 maart 2021. Vanaf die datum vindt u het aanmeldformulier op onze website of kunt u het formulier afhalen bij de receptie in het Burgerhoes. Het aanmeldformulier moet uiterlijk woensdag 31 maart bij ons binnen zijn. U kunt het uiteraard digitaal invullen en aan ons mailen. Ook kunt u het formulier printen en per post naar ons versturen. Houd er rekening mee dat tegenwoordig verzenden per post meerdere dagen kan duren. Afgeven bij de receptie in het Burgerhoes kan natuurlijk ook. Er is slechts één inschrijving per adres mogelijk.

 

Toekenning

Indien er meer dan 70 inschrijvingen zijn, dan vindt toekenning plaats via loting. Het is daarom belangrijk dat u op het aanmeldformulier een volgorde aangeeft in uw keuze voor het soort boom. De loting vindt plaats in de week van 12 april. Alle inschrijvers krijgen eind april bericht.

 

Plantdag

De plantdag staat gepland op een zaterdag in oktober. We hopen die dag feestelijk met de adoptanten te kunnen vieren. Meer informatie hierover volgt later. Een en ander hangt natuurlijk af van de eventueel geldende coronamaatregelen op dat moment.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.