Landgraaf Koerier

Menu

ZorgMies Nederland opent nieuwe vestiging in regio maastricht

 

ZorgMies regio Maastricht heeft onlangs haar deuren geopend onder leiding van huisarts Naomi Dongelmans voor het aanbieden van begeleiding en ondersteuning aan huis voor (eenzame) ouderen. Maar ook ter ondersteuning van mantelzorgers voor zorgvragers van 0 tot 100 jaar.

Naomi, geboren in Dordrecht en sinds 2000 woonachtig in Maastricht, vertelt over haar initiatief: “Als huisarts zie ik dagelijks hoe zwaar de zorg voor een zieke geliefde kan zijn. Ik heb het zelf ook meegemaakt als tiener voor de zorg voor mijn zieke moeder, en mijn oma’s met dementie.

Dat ik met ZorgMies het leven leuker én makkelijker mag maken, geeft mij ontzettend veel voldoening. Dit geldt ook voor ouderen, die tegenwoordig langer thuis blijven wonen en soms eenzaam zijn. Deze eenzaamheid gaat mij aan het hart. Ik kan met ZorgMies nu iets betekenen voor deze doelgroep”.

Naomi stelt zich ten doel dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. “De Wet Maatschappelijke Ondersteuning stelt ten doel dat mensen zelfstandig moeten kunnen wonen en kunnen participeren in de maatschappij. En daar is soms hulp bij nodig. Met de dienstverlening van ZorgMies Nederland wil ik dat mogelijk maken in de regio Maastricht. Medische zorg verlenen we niet. Wij zijn juist een aanvulling daarop. We doen de dingen waar de reguliere thuiszorg geen tijd meer voor heeft, zoals het kopje koffie, het praatje, het persoonlijke contact. Maar ook het inspringen in gezinnen waarin bijvoorbeeld door de zorg voor een kind ondersteuning nodig is. Of hulp bieden in het bijhouden van de financiële administratie. Niets is onze ZorgMiesen (v) en ZorgSiemen (m) te gek.

ZorgMies onderscheidt zich door veel aandacht te besteden aan het maken van de perfecte match tussen cliënt en ZorgMies. Cliënten hebben een stem in wie hun ZorgMies wordt. Er moet een klik zijn. Ook de wensen van eventuele familie nemen we hier uiteraard in mee.”

Kijk voor meer informatie op ZorgMies.nl/zorgmies-Maastricht of neem contact op met Naomi (maastricht@zorgmies.nl).

ZorgMies Regio Maastricht is op zoek naar lieve zorgzame mensen die het leven van een ander een beetje leuker willen maken. Het gaat om betaalde inzet, dus geen vrijwilligerswerk en mensen zonder opleiding in de zorg zijn ook van harte welkom. Mail voor interesse naar maastricht@zorgmies.nl.

Gratis training: De Vrolijke Mantelzorger op 9 april

Om de opening van de vestiging ZorgMies regio Maastricht te vieren én om meer aandacht te vragen voor preventie van burnout bij mantelzorgers, geeft ZorgMies regio Maastricht een gratis online training op 9 april om 10.00 om te leren stress te verminderen en sterker in de schoenen te staan.

Voor meer informatie kun je hiervoor terecht op de Facebook-pagina: ZorgMies regio Maastricht of schrijf je direct in op https://dementiedokter.nl/de-vrolijke-mantelzorger-zorgmies

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.