Landgraaf Koerier

Menu

Landgravenaar Stijn Kropman (22) jongste lijsttrekker voor CDA in Nederlandse politiek

Landgraaf, 4 juni 2021 Fractievoorzitter Stijn Kropman (22) is tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CDA Landgraaf unaniem gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Kropman wordt daarmee de jongste lijsttrekker van het CDA in de Nederlandse politiek. 

Kropman is op dit moment al de jongste fractievoorzitter voor het CDA in de lokale politiek. In 2018 werd hij op voorkeursstemmen gekozen als raadslid. De Landgravenaar reageert als volgt: ‘’Ik dank de leden hartelijk voor hun in mij gestelde vertrouwen. Ik hoop dat Landgraaf toe is aan een frisse, positief kritische blik vooruit.’’ 

Door en voor Landgraaf 

Het is belangrijk dat inwoners in de juiste mate betrokken worden bij het nemen van besluiten. Als CDA Landgraaf willen wij ons gaan onderscheiden door niet alleen de vinger op problemen te leggen, maar door ook met concrete en gedragen oplossingen te komen. Door en voor de inwoner van Landgraaf.” 

Unieke aanpak 

,,Wij gooien daarom het roer om! Ons verkiezingsprogramma wordt niet geschreven door een groep ‘oude wijze mannen’, maar door onze inwoners”, verduidelijkt Stijn Kropman. ,,Wij gaan de komende tijd zoveel mogelijk huishoudens, verenigingen en maatschappelijke organisaties aanschrijven om hun mening te horen over een aantal belangrijke onderwerpen in Landgraaf. Ik denk daarbij aan jeugdzorg, de woningmarkt, ouderenbeleid en het klimaat. We willen al die meningen vertalen naar een helder verkiezingsprogramma. Wij willen nog nadrukkelijker naast de burger 

gaan staan en op deze manier het goede werk dat we de afgelopen jaren in Landgraaf gedaan hebben, voortzetten.” 

Achtergrond: 

Stijn Kropman (22) is student fiscaal recht aan de universiteit van Maastricht, in maart 2018 op voorkeursstemmen gekozen als raadslid. Hij is het jongste raadslid in de gemeenteraad. Ook was hij van 2017 tot 2020 voorzitter van het CDJA Limburg. In 2019 werd hij op 21-jarige leeftijd fractievoorzitter van het CDA Landgraaf. Hij is tevens de jongste fractievoorzitter van het CDA in de Nederlandse politiek. 

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.