Landgraaf Koerier

Menu

Zomertraining Plezier op School 2021, voor de aanstaande brugklassers

Naar de brugklas in Heerlen, Voerendaal en Landgraaf: Leuk? Spannend!

Al ruim 10 jaar biedt de afdeling preventie van Mondriaan de zomertraining Plezier op School aan. Deze tweedaagse training is er voor kinderen die naar de brugklas gaan. Zij leren hoe ze contact kunnen maken met leeftijdgenoten en ervoor kunnen zorgen dat ze erbij horen op een prettige en gezonde manier.

 

Niet iedereen is het gegeven om gemakkelijk met anderen om te gaan. Ook kinderen vinden het contact met anderen soms behoorlijk spannend. Als ouder wil je graag dat ze weten hoe ze hiermee moeten omgaan, zich niet teveel laten beïnvloeden en de juiste keuzes maken. En vooral dat hun schooltijd goed en prettig verloopt. We weten allemaal hoe belangrijk dit is. In de zomertraining Plezier op School komt precies dit aan bod.

 

Omdat de deelnemers twee dagen van hun laatste zomervakantieweek opgeven, komen ze doorgaans met frisse tegenzin naar de zomertraining. Maar dat verandert snel. De aanstaande brugklassers leren vaardigheden en ze oefenen die in rollenspellen. Omdat zij met hun eigen ingebrachte situaties aan de slag gaan, levert het hen veel op. Na twee dagen zijn de brugklassers positief: zij staan steviger in hun schoenen, weten hoe ze positieve contacten met anderen kunnen krijgen en houden, maar óók dat ze ‘nee’ mogen zeggen. De deelnemers weten hoe ze respectvol kunnen zijn en dat ze respect van anderen mogen verwachten. Ieder jaar weer worden de trainers verrast door hun reacties: ze geven allemaal aan dat ze echt iets geleerd hebben en blij zijn dat ze zijn gekomen. De kracht van Plezier op School is dat de week na de zomertraining de scholen beginnen en de deelnemers het geleerde meteen kunnen toepassen.

 

De tweedaagse training wordt gegeven in de laatste week van de zomervakantie. Dat is de week van 30 augustus tot 3 september. Ieder kind dat naar de brugklas gaat mag meedoen. Wij zijn er na al die jaren van overtuigd dat dit een te gekke én zinvolle training is. Deelname is kosteloos.

 

Plezier op School wordt dit jaar onder andere georganiseerd in onder andere de regio Heerlen, Voerendaal en Landgraaf.

 

U kunt uw kind aanmelden vóór 19 juli 2021 bij preventie@mondriaan.eu.

Wij nemen contact met u op voor een kennismaking en een verdere toelichting. Voor de zomervakantie hoort u dan wanneer en waar uw kind gaat deelnemen aan Plezier op School. 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.