Landgraaf Koerier

Menu

Voordracht Richard de Boer als nieuwe burgemeester van Landgraaf

De gemeenteraad van Landgraaf heeft in een extra openbare raadsvergadering op 28 september de heer Richard de Boer voorgedragen als nieuwe burgemeester van Landgraaf.

De gemeenteraad heeft er alle vertrouwen in dat Richard de Boer in het belang van de inwoners en de gemeente, het burgemeesterschap met enthousiasme en toewijding zal invullen. De raad kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe burgemeester.

Richard de Boer is 41 jaar en woonachtig in Bochholtz. Hij is momenteel burgemeester van de gemeente Simpelveld.

De Boer volgt Jan Schrijen op die waarnemend burgemeester is sinds het vertrek van burgemeester Raymond Vlecken naar de gemeente Weert.

Procedure en benoeming
De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen weken de aanbeveling aan de raad voorbereid op basis van de door de raad vastgestelde profielschets. Op de vacature hebben in totaal 12 sollicitanten gereageerd. De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De benoeming vindt formeel plaats bij Koninklijk Besluit waarin de ingangsdatum van de benoeming vermeld wordt. Deze procedure zal enkele weken in beslag nemen. Op de ingangsdatum van de benoeming vindt de installatie van de nieuwe burgemeester plaats tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.