Landgraaf Koerier

Menu

Tentoonstelling ‘Art in Progress’ Landgraaf Kerkrade

Werk van 14 studenten van de speciale voorbereidingscursus voor de kunstacademie: Oriëntatiecursus KUNSTACADEMIE PARKSTAD

Expo van vrijdag 13 mei tot maandag 6 juni 2022. De opening is op vrijdag 13 mei vanaf 19.00 uur in de HuB (Bibliotheek), Theaterplein 30 in Kerkrade

De oriëntatiecursus voor de kunstacademie is een cursus die jongeren voorbereidt op een creatief beroep. Ben je beeldend ingesteld, gedreven en nieuwsgierig? Kijk je kritisch naar de wereld en zit je vol ideeën? Overweeg je naar de kunstacademie te gaan maar weet je nog niet wat te verwachten of welke richting jou het meeste ligt? Dan moet je eens een kijkje komen nemen vanaf vrijdag 13 mei in de bibliotheek in de HuB in Kerkrade bij de expositie van de vooropleiding kunstacademie.  

In deze vooropleiding leer je je ideeën ontwikkelen, te sturen en uiteraard om te zetten in beeldend werk. Dit kan zijn in de vorm van tekeningen, schilderijen, studie, experimenten, installaties, objecten en foto’s. Deze werkvormen zijn allemaal te zien in deze expositie. Je leert in de cursus kritisch kijken naar je eigen werk en dat van anderen. Tijdens deze avond kun je ook in gesprek gaan met studenten die de cursus al hebben gevolgd en krijg je inzicht in hoe hun werk tot stand is gekomen.

De vooropleiding voor de kunstacademie is een cursus van de Vrije Akademie Parkstad die jongeren voorbereidt op een opleiding in de creatieve sector. Tijdens deze cursus gaat het niet alleen om het aanleren van vele verschillende technieken, maar wordt ook een zelfstandige, onderzoekende en creatieve werkhouding ontwikkeld, die nodig is als men een creatief beroep wil gaan uitoefenen. Daarbij  hebben de leerlingen aan het einde van cursus een uitgebreide portfolio opgebouwd. De Oriëntatiecursus Kunstacademie heeft een samenwerkingsverband met de academie in Maastricht. De cursus is geschikt voor mensen die zich in een tussenjaar willen oriënteren op een creatief beroep of naar andere kunstacademies of creatieve MBO-opleidingen willen gaan.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de expositie “Art in Progress” gratis te bezoeken op vrijdag 13 mei 2022, vanaf 19.00 uur. De officiële opening zal om 19.30 uur plaatsvinden in de HuB in Kerkrade. Na een korte inleiding door Natalie Savelsbergh en uitreiking van de certificaten door Hanneke van Dongen lopen we langs de werken en drinken we gezamenlijk een glas bubbels om het cursusjaar af te sluiten en de cursisten veel succes te wensen in hun vervolgopleiding.

Wilt u meer informatie over deze tentoonstelling en opleiding; kijk op onze website: www.vazom.nl of stuur een email naar: info@vazom.nl

Meer informatie via Natalie Savelsbergh, 06-46201011

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.