Landgraaf Koerier

Menu

Word Slootjesexpert en modderbadderaar bij D’r Slieënberg! 

 

Slootjes- en modderactiviteiten voor (groot)ouders en (klein)kinderen.


Het is weer zo ver! 
Tijd om je loep en verrekijker te pakken en je schepnet uit de schuur te halen en lekker naar buiten te gaan! Heb je je ooit al eens afgevraagd welke dieren er allemaal in, op en rondom het water leven? Ga samen met ons op ontdekkingstocht en kom erachter! Vang met een visnetje heel veel verschillende soorten waterdiertjes en kom meer te weten over hun leefgebied, gedrag en uiterlijk. Het is elke keer weer een verrassing wat er boven water komt! Wil jij lekker buiten met ons op pad om te ontdekken welke diertjes er in het water leven en wil je daarnaast ook nog in de modder badderen? Doe dan mee aan de Slootjes- en modderdag op zondag 12 juni!

Ben je tussen de 4 en 12 jaar, dan kun je op zondag 12 juni samen met je ouders of opa en oma ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in de poelen van ons natuurbelevingsgebied D’r Slieënberg in het Rimburgerbos. Er kan zomaar een bloedzuiger, een waterschrijver of een salamander in je netje zitten. Hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? En wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden. Daarnaast kun je heerlijk spelen in en met onze modderspellen, lekker vies worden, dus oude kleren aan.

 

We zijn tussen 10:00 en 13:00 uur aanwezig bij het IVN-gebouw aan D’r Slieënberg, Steenenbergweg te Waubach (aan het eind van de Maastrichterweg in Landgraaf).

We blijven boven in het natuurbelevingsgebied en maken geen wandeling. Dus kom gerust op je slippers en in oude kleding, zodat je nat en vies mag worden.

Neem, als je dat hebt, een visnetje en een emmertje mee.

 

Wij zorgen voor wat lekkers bij ons ‘home’. Opgeven kan t/m vrijdagavond 10 juni a.s. via bianca.beckers@hetnet.nl. Mocht er iets veranderen dan kunnen we je dat ook nog vertellen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom.

Veel leuke informatie over de slootjesdag vind je alvast op de pagina: www.ivn.nl/slootjesdagen.

Voor vragen kun je bellen met Bianca Beckers: 06-47920720

We zien je graag!

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.