Landgraaf Koerier

Menu

In Theater Landgraaf komt Cedar Spring op het podium

Het Eygelshovense duo Cedar Spring gaat na lange tijd weer het podium op, en wel in Theater Landgraaf op zondag 16 oktober aanstaande, als onderdeel van een reizend festival.

Onder de noemer ‘New Folk Sounds A-Live’ treden drie groepen op met een gevarieerd aanbod van rootsmuziek. Van americana tot singer-songwriters en van Nederlandstalig tot instrumentaal. Elke band treedt ongeveer veertig minuten op en er zal naar een gezamenlijk slot toegewerkt worden. Wat kunt u verwachten?

A Quadrant brengt ‘Anglo-americana': songs, tunes en melodieën van beide zijden van de Atlantische Oceaan. Soms dicht bij huis, dan weer van verre, uitgestrekte of mistige streken. En menigmaal ontmoeten die streken elkaar in een oorspronkelijke muzikale verstrengeling.

‘t Gevolg werkt minder voor de hand liggend maar bijzonder gevarieerd repertoire uit, voor eigen plezier én om de luisteraar te verrassen. De groep maakt zelf akoestische arrangementen van traditionele muziek uit zeer uiteenlopende landen: van Mexico tot Zweden, van Frankrijk tot Canada. Nu eens ingetogen, dan weer onstuimig. Maar steeds dicht bij het hart.

Cedar Spring is de thuisbasis van songwriters Maartje Kleijnen en Ron Janssen. Al elf jaar zit het tweetal in een achtbaan vol eigen geschreven songs, die nauw aansluiten bij het alternative country-genre. Met harmoniërende zang en gewapend met gitaren speelt Cedar Spring vooral eigen werk, hier en daar afgewisseld met een ludieke cover. Cedar Spring speelt tijdens dit optreden met een volwaardige band bezetting, samen met bassist Wim Geraets en drummer Ronald Jeurissen.

 

Op zondagmiddag 16 oktober

Zaal gaat open om 14 uur, en de concertmiddag begint om 14.30 uur. De entree bedraagt 14,50 euro en kaarten kan men reserveren via reserveren@theaterlandgraaf.nl  het theater is gelegen aan de Kerkberg 4 te Waubach.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.