Landgraaf Koerier

Menu

Parkstad Limburg Theater Heritage Sinfonietta presenteert familievoorstelling Raas en de basketbal

Woensdag 1 maart gaat Raas en de basketbal van het kamerorkest Heritage Sinfonietta in première in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Een familievoorstelling voor iedereen! Dit muzikaal luisterverhaal, oorspronkelijk in lockdown ontwikkeld in de vorm van een podcast, gaat over de razendsnelle Raas. 

 

“Raas heeft een nieuwe basketbal gekregen en hij is er supertrots op! Zijn basketbal is zijn lust en zijn leven, Totdat hij hem kwijtraakt… Raas gaat er als een speer achteraan. Zou hij zijn basketbal ooit weer terugkrijgen?”

Samen met verteller en acteur Abbie Chalgoum gaat een ensemble uit het Limburgse kamerorkest (onder leiding van dirigent Martijn Pepels) het podium op om het verhaal, geschreven door Jibbe Willems, en de prachtige muziek van componist Daan Kortekaas opnieuw te vertellen en uit te voeren. In een originele combinatie van muziek, woord en beeld brengt Heritage Sinfonietta een spannende en humoristische voorstelling voor alle leeftijden!

 

Abbie Chalgoum – verteller

Abbie Chalgoum (1979, marokko) is docent, acteur en auteur. Zijn onlangs verschenen biografische roman ‘ik blijf bij je’ is in het najaar van 2022, in een theaterversie, uitgevoerd in samenwerking met Toneelgroep Maastricht. Abbie heeft verschillende rollen gespeeld in zowel theater (Zwart Water en De Passiespelen) als tv-series (Mees Kees, Mijn zoon is Jihadist, Zuipkeet en The Spectacular). Onlangs vertolkte Abbie de rol van Novak in de serie ‘Het verhaal van Nederland’ dat te zien was op NPO2.

 

Een voorstelling voor iedereen: ook een gratis lespakket beschikbaar!

Heritage Sinfonietta wil met bijzondere muzikale projecten een breed publiek bereiken en er voor iedereen in Limburg zijn. In samenwerking met een aantal scholen in de provincie worden de voorstellingen onder schooltijd daarom toegankelijk gemaakt voor verschillende schoolklassen, waaronder ook klassen uit het speciaal onderwijs. Voor alle scholen en andere geïnteresseerden heeft Heritage Sinfonietta een videoclip, geschreven door Bart Storcken en illustraties door Moniek op den Camp, en een gratis lespakket samengesteld. Het lespakket bestaat uit diverse laagdrempelige opdrachten om o.a. kennis te maken met de diverse instrumenten die te horen zullen zijn tijdens de voorstelling en met de hoofdrolspeler Raas. 

 

De video is online te vinden via ons Youtube-kanaal: https://youtu.be/0PGi0VIgZPM

Het lespakket is gratis aan te vragen via: info@heritagesinfonietta.nl  

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.