Landgraaf Koerier

Menu

Cursus natuurbegeleider voor kinderen Parkstad

IVN en GaiaZOO zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Zij organiseren vanaf eind mei een cursus tot natuurbegeleider op school in Parkstad.

Vind jij het leuk om met kinderen te werken en heb jij liefde voor natuur? Dan ben je van harte welkom bij de cursus tot natuurbegeleider op school in Parkstad. IVN en GaiaZOO bieden samen leskisten aan rondom vlinders, vogels en biodiversiteit in deze regio voor groepen 5 en 6 van het basisonderwijs. Als begeleider ga je zelfstandig naar de school, ondersteun je bij het maken van de opdrachten en enthousiasmeer je leerlingen over deze thema’s.

Wil jij natuurbegeleider worden? 

Kennis over de natuur is handig maar niet nodig. Jouw enthousiasme staat voorop. Na afronding van de cursus van drie dagdelen, kun je samen met leerkrachten en ondersteunende materialen aan de slag op en rondom scholen in Parkstad. Daarnaast land je in een warm netwerk van vrijwilligers en is er volop ruimte om meer te leren over natuur en natuurbeleving met kinderen.

Wat vragen wij van jou?

Je bent door de weeks inzetbaar, minimaal één middag per maand beschikbaar (buiten de schoolvakanties) en je bent in het bezit van een rijbewijs.

Data en locaties 

De cursus vindt plaats op dinsdagen van 10.00 uur tot 13.00 uur op diverse locaties in Kerkrade. De data zijn: 30 mei, 13 juni en 27 juni.

Meer informatie en aanmelden 

https://www.ivn.nl/provincies/limburg/cursussen-over-de-natuur/cursus-natuurbegeleiders-op-school-parkstad/

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.