Landgraaf Koerier

Menu

 Koninklijke onderscheiding in Landgraaf 

Burgemeester Richard de Boer reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer A.J.J Bastiaansen (Jos). De heer Jos Bastiaansen is benoemd tot lid in orde van Oranje- Nassau. Decorandus ontvangt de Koninklijke Onderscheiding mede voor zijn engagement en tomeloze inzet als bestuurslid van de Belangenvereniging Rimburg. Verdiensten De heer Bastiaansen is sinds 2005 secretaris van het bestuur van de Belangenvereniging Rimburg. Nadat de toenmalige vervoersmaatschappij Veolia besloot de buslijn in de dorpskern te schrappen, startte de heer Bastiaansen samen met enkele andere bewoners, in 2015, de Stichting Buurtbus Rimburg. De belangenvereniging Rimburg en het bewonersplatform Kerkrade-Noord en reizigersvereniging Rover ontwikkelden het plan om de betreffende buslijn te reactiveren. Dit initiatief heeft ertoe geleid dat met medewerking van Arriva, de gemeenten Landgraaf en Kerkrade en de provincie Limburg op 23 oktober 2017 een buurtbus is gaan rijden. Het succes van de grensoverschrijdende buurtbus, is mede te danken aan de inzet van de ruim twintig vrijwilligers. De heer Bastiaansen is een boegbeeld voor de Stichting. Hij vervult meerdere functies, waaronder die van secretaris en penningmeester. Daarnaast is hij medeverantwoordelijk voor het beleid van de organisatie. 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.