Landgraaf Koerier

Menu

Nicole: Genealogie

Nicole halmansIk ben geboren in Palemig, tegenover het St. Barbarakapelletje. Het huis werd helaas al tientallen jaren geleden afgebroken omdat er een weg aangelegd zou worden, maar dat plan werd pas in 2007 voltooid. Het is heel wat jaren familiebezit geweest, mijn ouders, grootouders, betovergrootouders en nog verder terug hebben daar hun lief en leed gedeeld. Er was trouwens ook nog een boomgaard bij waar menig buurtgenoot stiekem van profiteerde want er was volop keus in allerlei soorten fruit.

Jaren geleden ben ik begonnen met het uitzoeken van de familiestamboom. Als een jonge griet zat ik dan tussen de meestal gepensioneerde mannen in de oude boeken te neuzen, maar dat maakte mij niets uit.

En dan kom je dan er achter dat heel wat mensen familie van elkaar zijn. Zo vertelde mij de heer Schiffelers van de Heemkundevereniging Landgraaf, dat zijn vrouw in een ver verleden familie van mij was en dat onze gezamenlijke voorouders in dat huis gewoond hebben.

Het heeft toch iets magisch, die plek.

Soms heb ik heimwee naar vroeger, naar een tijd die er niet meer is.

Ach, het zal de leeftijd wel zijn.

Of misschien zit ik gewoon even in een winterdip. (Hadden ze die vroeger ook? Nergens iets van gevonden.)

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.