Landgraaf Koerier

Menu

Acrogym | ZNK Bocholtz: veel medailles voor GV Olympia

Een volledig Landgraafs podium bij de prijsuitreiking. Vlnr: Daphne Snackers, Anouk Bonten,Chelsea Smeets, Celine Hamers, Byonce Ploum, Gwenny Wita, Kelly Kusters, Jennifer Jansen en Claudia Kohnen.

Een volledig Landgraafs podium bij de prijsuitreiking. Vlnr: Daphne Snackers, Anouk Bonten,Chelsea Smeets, Celine Hamers, Byonce Ploum, Gwenny Wita, Kelly Kusters, Jennifer Jansen en Claudia Kohnen.

Op de eerste dag van het op 8 en zondag 9 februari in Bocholtz gehouden Zuid-Nederlands Kampioenschap acrobatische gymnastiek moesten de jeugdige teams aantreden die dit seizoen  voor het eerst op wedstrijd gaan. Het gemengde paar bestaande uit Floris van Vliet en Reneé Hamers liet een verzorgde oefening zien die hun een gouden medaille opleverde.

Vervolgens kwam het junioren damespaar E- niveau in actie. Esmee Bonten en Sanne Koch lieten op  technisch gebied  een goede oefening zien. Artistiek moeten zij nog een klein stapje maken richting de volgende wedstrijd. Hun score  was goed voor een vijfde plaats. Het junioren E-trio Darja Koulen, Verena Franck en Senna Aussems, maakte een onnodige, dure fout die een aftrek van 1,2 punt kostte. Het gevolg was dat zij in het klassement van een derde naar een tiendeplaats zakten.
Op zondagochtend moest het C-damespaar Nanja Adema en Kyra Nieuwkamer aantreden. Deze twee meiden hadden de dag ervoor deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap groepsspringen te Friesland, waardoor zij wat vermoeid aan de wedstrijd begonnen. Een foutje in de balansoefening gevolgd door een nette tempo-oefening leverde het paar een vierde plaats op.

’s Middags mochten de twee C-trio’s en de drie B-trio’s hun kunsten vertonen. De C trio’s Marilien Marzolla/Jessica Paulus/Chiara Houben en Jaimy Eymael/ Keelin Dautzenberg/Amy Doornbos lieten een mooie vooruitgang zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. De komende weken zullen zij hard werken om de puntjes op de i te zetten om goed voor de dag te komen tijdens de volgende wedstrijd, wanneer het echt om plaatsing richting het NK gaat. Tijdens deze wedstrijd behaalden zij een zesde en een tiende plaats, waarbij gezegd moet worden dat de onderlinge verschillen in deze categorie erg klein zijn.
De B-trio’s maakten er een geheel Landgraafs podium van. Goud was er voor Gwenny Wita, Celine Hamers en Byonce Ploum. Het zilver ging naar de Limburgse kampioenen Anouk Bonten, Chelsea Smeets en Daphne Snackers en Kelly Kusters, Jennifer Jansen en Claudia Kohnen behaalden brons.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.