Landgraaf Koerier

Menu

Afval | Doe wat water bij je Plastic Heroeszak

Leg de zakken met plastic-afval op een beschutte plek.

Leg de zakken met plastic-afval op een beschutte plek.

Bij slecht weer met veel wind en harde windstoten komt het voor dat de Plastic Heroes-zakken voor overlast zorgen, doordat het afval wegwaait of de zakken kapot gaan.

Maak het verpakkingsafval zo plat mogelijk en druk het goed aan in de zak; knoop de Plastic Heroes zakken goed dicht; zet de zakken op een beschutte plek (wel goed zichtbaar); vul per zak een van de plastic verpakkingen met een klein beetje water; wanneer er meer zakken buiten staan, kunt u ze het beste aan elkaar binden (maximaal vijf tegelijk), zodat ze elkaar verzwaren; bind de zakken niet vast aan paaltjes of hekken; zet de zakken niet eerder op straat dan de dag van de inzameling; probeer ze zo laat mogelijk ’s ochtends aan te bieden, maar leg ze uiterlijk om 08.00 uur buiten.

Het plastic afval wordt alleen meegenomen als dat wordt aangeboden in de oranje Plastic Heroes zakken; houd rekening met de inzameldagen, zoals vermeld op de Rd4 Afvalwijzer. Het komt regelmatig voor dat zakken een week of dagen te vroeg aan de straat worden gezet.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.