Landgraaf Koerier

Menu

Column Prikkelbaar(d) | De NO Award

Een aantal maanden geleden hebben we in deze kolom de ‘Complimenten-Award’ geïntroduceerd voor ondernemers die oplettend zijn met het oog op de grote groep Senioren.  Het toekennen van zo’n verzonnen Award heeft toch bij diverse lezers tot oplettendheid gezorgd. Want wij kregen meldingen binnen dat er ook een Award hoort te komen voor instanties die onoplettend zijn geweest. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van tijdelijke verkeersborden die regelmatig dusdanig hinderlijk op het trottoir geplaatst zijn dat je uiterst voorzichtig dient te zijn of je stoot je hoofd. Het bord neemt vaak een flinke ruimte van het trottoir in beslag en hangt soms lager dan de gewenste hoogte.  Brildragers zijn gewaarschuwd bij deze.

En wat te denken van onze visueel gehandicapte medeburgers. Die klappen er zo tegenaan. De instantie die het tijdelijke bord geplaatst heeft is dan zeer onzorgvuldig geweest, want normaliter worden verkeersborden op trottoirs op 2,20 meter hoogte gehangen. Dan heeft er niemand last van. Door deze tip schoot ons meteen weer een nieuwe Award te binnen, namelijk de ‘NO-Award’. En NO staat dan voor Niet Opgelet. Landgraafse organisaties of adviesorganen die zich kunnen herkennen in het toekennen van een NO-Award mogen gerust deze benaming gebruiken. Zou toch interessant zijn als we jaarlijks uit kunnen zien naar de uitreiking van een Complimenten Award en naar de uitreiking van een NO-Award.

Zo kun je op een simpele wijze jaarlijks toch aandacht vragen voor positieve en minder positieve zaken die in onze omgeving de burgers bezig houden. Boze tongen beweerden onlangs echter dat het een keer per jaar uitreiken van de NO-Award veel te weinig is. Er zouden situaties zijn die een wekelijkse toekenning van de NO-Award zouden billijken. Dit laatste laten we dan maar aan de beoordeling over van degenen die de Awards toe willen gaan kennen. Alvast succes gewenst.

GVR

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.