Landgraaf Koerier

Menu

Dorpsfiguur Sjef Wetzels verruilt Waubach voor Schinnen

Sjef Wetzels

Sjef Wetzels

Sjef Wetzels, wie kent hem niet in het Waubachse en Landgraafse? Een dorpsfiguur, bekend als de bonte hond. Sjef was met een korte onderbreking ruim dertig jaar lid bij Jong Nederland Waubach waar hij vele activiteiten heeft georganiseerd. Zo heeft hij mee aan de wieg gestaan bij het 40-jarig bestaansfeest van Jong Nederland en in diezelfde periode was hij een van de drijvende krachten achter het eerste Waubachs Dorpsfeest. In 2004 heeft hij het 60-jarig bestaansfeest van Jong Nederland nog mee georganiseerd waarna hij zijn actieve rol beëindigde. Voor zijn vele verdiensten werd hij toen tot Erelid van de vereniging benoemd en is hij tot op de dag van vandaag een steun en toeverlaat voor deze club. Sjef gaat Waubach nu verlaten en zoekt het een eindje verderop, namelijk in Schinnen, waar hij Gasterij Terborgh overneemt.

Maar niet alleen bij Jong Nederland was Sjef actief. Als Vrijschut bij Schutterij St. Joseph was hij een van de organisatoren van het recente Bondsschuttersfeest en heeft hij zijn steentje bijgedragen aan vele andere activiteiten van die vereniging. En dan is er natuurlijk nog zijn tomeloze inzet voor ‘dur Vasteloavvend’. Zo werd hij in 1983 prins van CV der Sjtee Uul uit Lauradorp en ook is hij jaren president geweest van ‘De elf manke kuj’ van de carnavalsvereniging van het Oratorium.

‘Sjpass en plezeer make’ zit Sjef in het bloed en daarmee is hij geknipt voor het werk in horecagelegenheden. Hij werkte lange jaren in uitgaansgelegenheid Las Vegas in Nieuwenhagen, in gemeenschapshuis ‘t Ströatje in de Groenstraat en vanaf 1999 als kastelein in café Simons, het oudste café van Waubach (in de volksmond nog vaak ‘dur Zuule’ genaamd) in de Kerkstraat tegenover Jong Nederland.

Sjef is al altijd een ondernemend figuur geweest! Als jongetje van nog geen 10 jaar, met een (inmiddels verdwenen) haardos vol krullen, ging hij alle vrij uren met de melk langs de deuren. Ook was hij bij Vishandel Smeets op de markt in Waubach letterlijk ‘van alle markten thuis’. En één ding was in die tijd al zeker; hij wilde ooit zelf ondernemer worden en daarbij liefst zijn medemens gezelligheid en plezier bereiden.

Deze droom gaat hij nu verwezenlijken. Sjef heeft zijn baan bij Radar, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, na 23 jaar vaarwel gezegd en verruilt hij Waubach voor Schinnen. Hier gaat hij per 1 maart samen met zijn team Gasterij Terborgh starten. Een oergezellige Herberg gelegen in het eeuwenoude Kasteel Terborgh te midden van een uitgestrekt wandelgebied.

Zie ook www.gasterij-terborgh.nl

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.