Landgraaf Koerier

Menu

Inbraakpreventie | Gratis kierstandhouder en preventiepakket

KierstandhouderHet aantal woninginbraken en vooral de woningovervallen is in 2012 en 2013 flink toegenomen. Het is daarom belangrijk om het risico zoveel mogelijk tot een minimum te beperken. Want je kunt nog altijd voorkómende maatregelen treffen. Inbrekers zullen niet snel inbreken in een woning met goed hang- en sluitwerk. Een kierstandhouder> op uw voordeur biedt ook veiligheid; op deze wijze houdt men zicht op bezoek aan de voordeur zonder de deur geheel te openen.

De politie en een aantal andere instanties hebben een ‘pakket’ samengesteld. In eerste instantie komen eenoudergezinnen en inwoners van 60 jaar en ouder in aanmerking voor de gratis kierstandhouder. Inwoners van Landgraaf kunnen een preventiepakket aanvragen via e-mail: infostvak@gmail.com . Na ontvangst van de aanvraag nemen medewerkers van het Politie Keurmerk Preventieteam van de Stichting VAK contact op om een afspraak te maken. De eerste 636 aanmeldingen ontvangen een gratis preventiepakket!

Het preventiepakket (ter waarde van € 45,- ) bestaat uit: montage van een kierstandhouder; een snelle inspectie van de woning met een eerste advies met betrekking tot inbraak- en overvalpreventie; een informatiebulletin over veiliger wonen én voorlichting over het nut van aangifte doen als slachtoffer of getuige van een misdrijf bij de politie; informatie over anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.