Landgraaf Koerier

Menu

Wasted Nights in Theater Landgraaf adopteert Pindaproject

De Landgraafse band Wasted Nights speelt zaterdag, 28 april voor de 15e achtereenvolgende keer in Theater Landgraaf. De band is in de programmering van het Theater niet meer weg te denken. Bij een optreden van Wasted Nights kunt u altijd genieten van een breed muzikaal pallet, waarin ruimte is voor veel muzikale smaken.

Zo passeren nummers van o.a. de Rolling Stones, the Kaiserchiefs, de Kreuners en Oasis de revue, afgewisseld met een aantal eigen nummers met sterke Limburgse teksten.

Tijdens hun vakantie in Oeganda bezochten enkele bandleden de sloppenwijk Banda, in de Oegandese hoofdstad Kampala. Daar maakten ze kennis met een aantal vrouwen, die dagelijks met een hamer stenen tot brokken slaan om te verweken in de betonindustrie. Daarmee verdienen ze een schamel loontje, nauwelijks genoeg om zichzelf en hun kinderen in leven te houden.

In overleg met een lokale maatschappelijke werker is een project bedacht om meer inkomen te kunnen genereren. De vrouwen willen pindapasta en sesampasta gaan maken. Dit zijn producten die in Oeganda veel worden gegeten. Voor de aanschaf van grondstoffen, maar vooral voor de aankoop van een pindamolen is een bescheiden kapitaaltje nodig.

Wasted Nights heeft dit project geadopteerd en de opbrengst van deze avond gaat volledig naar het pindaproject.

Wasted Nights bestaat uit de leden Wasted Nights bestaat uit Sanne van der Cruijs (trompet en zang), Evelien van den Hoff (sax en zang), Marjan Boekholt (achtergrondzang), Gertie Jacobs (achtergrondzang), Yvonne Ramakers (achtergrondzang), Micha Lutgens (zang, gitaar en bas) Harry de Mooi (sologitaar), Mart van der Cruijs (trombone en zang), Wim Eijgelshoven (drums), Joep kleinen (gitaar, zang en bas) en Charel Beckers (bas, bügel en zang).

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.