Landgraaf Koerier

Menu

Jubilarissen harmonie St. Michaël gehuldigd

Tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van harmonie St. Michaël, werden dit jaar veel leden in het zonnetje gezet.

Vanwege hun 12,5-jarig lidmaatschap bij harmonie St. Michaël ontvingen Michelle, Sanne, Lisa en Peter Aufdenkamp, Mathieu en Justin Driessen en Tom Acampo een bronzen onderscheiding en oorkonde van de KNMO. Floor Beaujean en Jos Goebbels vierden dit jaar al hun zilveren (25 jaar) verenigingsjubileum en werden hiervoor gehuldigd met een zilveren onderscheiding en oorkonde.

Een zeer bijzonder jubileum werd gevierd door Kees van der Veeke. Niet alleen is Kees al 25 jaar lid van de harmonie, maar daarnaast is hij ook al 60 jaar muzikant. Hij begon in 1958 bij fanfare St. Gabriël uit Hoensbroek, waar hij bijna 25 jaar lid was. Daarna speelde hij ruim 15 jaar slagwerk bij St. Marie in Kerkrade om vervolgens in 1994 bij de St. Michaël lid te worden.

Als laatste werd Harrie Acampo gelauwerd. Harrie heeft zich al vele jaren ingezet voor de vereniging en heeft al vele taken en functies op zich genomen, zoals bestuurslid, docent, beheerder van het muziekarchief en instrumentarium, en lid van meerdere commissies. Voor al deze jaren hard werken werd Harrie beloond met de titel Ere-lid. Een titel die hij zeker verdient, want zowel bestuur als leden stemden unaniem in met deze benoeming.

Van links naar rechts Lisa Aufdenkamp, Sanne Aufdenkamp, Peter Aufdenkamp, Floor Beaujean, Michelle Aufdenkamp (voor), Tom Acampo, Mathieu Driessen, Justin Driessen, Jos Goebbels, Kees van der Veeke en ere-lid Harrie Acampo.

Een week later heeft de harmonie o.l.v. dirigent Xavier Kuipers, ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum, een concert gegeven samen met fanfare Abdissenbosch, o.l.v. Jos Kuipers. Jawel hoor vader en zoon!

De titel van dit concert was dan ook; Van fanfare tot harmonie – met als thema: harmonie door de jaren heen. In een uitverkochte zaal van het vernieuwde wijkcentrum An de Koel hebben de aanwezigen kunnen genieten van de mooie muziekwerken die door beide muziekverenigingen ten gehore werden gebracht en een zeer bijzondere bas-solo van dirigent Xavier. De harmonie is weer terug op ’t Ikske en ziet een fijne toekomst om van het robijnen jubileum te groeien naar het gouden jubileum. Met dit concert hebben de 36 Michaël-muzikanten laten zien en horen dat ze er zin in hebben en de toekomst positief tegemoetzien.

 

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.