Landgraaf Koerier

Menu

UITREIKING KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

Burgemeester Vlecken heeft op zondag 27 oktober om 11.30 uur bij de decorandus thuis, Hofweide 17, 6374 EP Landgraaf, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer P.T.W. (Pierre) Michiels (84 jaar) bij gelegenheid van het 95-jarig bestaan van het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph (LMK).

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Michiels is al 60 jaar bijzonder actief voor het LMK. Hij is voor het koor van grote betekenis door zich op een buitengewone wijze en belangeloos actief in te zetten voor  uiteenlopende activiteiten, te weten:

Sinds 1959 lid van de activiteitencommissie en hij:

- controleert en onderhoudt de materialen van het LMK (zoals podium, piano’s en archiefkasten) en maakt het draaiboek om evenementen en optredens soepel te doen  verlopen.

- zorgt voor het beschikbaar zijn van de oefenruimte bij H. Missen in de kerk van Waubach.

- was en is nog altijd bereid zijn mouwen op te stropen bij het gereedmaken van concertlocaties.

- zorgt voor de beschikbaarheid van lokaliteiten en maakt afspraken met andere verenigingen in de voorbereiding van optredens en H. Missen.

Daarnaast was hij van 1978 tot 2018 (40 jaar) voorzitter van de muziekcommissie. Een functie die een hoog verantwoordelijkheidsbesef vraagt en tijdsintensief is. Dit heeft hij altijd met bijzonder veel enthousiasme gedaan. Hij bepaalde in belangrijke mate, uiteraard in samenspraak met de dirigent en voeling houdend met de leden, het repertoire van het LMK.

Ook zorgt de heer Michiels al sinds 1970 voor de koorpromotie. Zo maakte hij een promotiealbum van en over het Landgraafs Mannenkoor, dat de historie en hoogtepunten van het koor vanaf het begin tot nu zeer goed illustreert. Met dit album informeert hij met name nieuwe leden. Ook is hij een uitgesproken LMK promotor, die jarenlang de contacten onderhield met de Deutsche Sänger Bund, de burgemeester van Geilenkirchen en vele anderen.

Tot slot was hij ook nog van 1960 tot 1977 voorzitter van de “carnavalsvereniging de Joepemannen, gelieerd aan het LMK. Deze organiseerde o.m. ieder jaar in een grote feesttent in Waubach een meerdaags groot carnavalsfeest , dat vele honderden mensen lokte uit de gehele regio. De opbrengst van deze feesten zorgt nog steeds voor een financieel gezonde vereniging, LMK St Joseph.

Kortom, de heer Michiels is een LMK-lid in hart en nieren, die al 60 jaar lang altijd klaar staat voor ‘zijn’ vereniging. Door zijn charmante benaderingswijze is hij een uitmuntende ambassadeur voor het LMK in het algemeen en voor nieuwe leden in het bijzonder. Hij was een bruggenbouwer, die kundig conflicten vermeed en op overtuigende wijze zijn visie naar voren bracht.

Zijn grote inzet is onmisbaar en men kan nog altijd een beroep op hem doen (ondanks zijn hoge leeftijd) wanneer het gaat om zijn timmermansvaardigheden of om zijn organisatorische kwaliteiten.

Informatie omtrent het koor:

Het LMK is momenteel een van de grotere en vooral ook ambitieuze mannenkoren in Limburg. Het aantal leden bedraagt 120, waarvan 72 zangers. Het koor heeft een gevarieerd repertoire, waardoor er concerten gegeven worden in kerken, gemeenschapshuizen, theaters en de laatste jaren ook eens per jaar in het Parkstad Limburg Theater.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.