Landgraaf Koerier

Menu

12 december 2019 Filmavond bij Heemkundevereniging Landgraaf

Traditiegetrouw worden de activiteiten van de heemkundevereniging ieder jaar in december afgesloten met een filmavond. De vereniging laat dan altijd oudere film- en videobeelden zien die binnen het huidige Landgraaf zijn gemaakt.

De filmavond wordt gehouden op donderdag 12 december a.s. in het MFC An de Voeëgelsjtang 12 in Nieuwenhagen. De toegang is zoals gebruikelijk voor iedereen gratis.

 Voor de pauze zullen filmbeelden te zien zijn van de Studentenclub Sint Augustinus Nieuwenhagen uit 1964. Sinterklaas mag dan weliswaar weer naar Spanje zijn, wij hebben nog oudere beelden gevonden van een intocht in Schaesberg toen de heilig man nog per trein aankwam. Een jaar is helaas niet bekend. We ronden het eerste deel van de avond dan af met beelden van de “Nacht der Nachten” met het levend kerspel Nieuwenhagen in 1978.

Na een pauze gaan we dan weer verder met beelden van een reünie van de leraren van de Aloysiusschool in de Gatestraat in Nieuwenhagen 1982 met in de hoofdrol meester Heinen. In 1981 togen heel wat mensen uit de SUN-gemeenten naar Den Haag. Wij laten beelden zien van de drie gemeenten van vóór 1980. De veranderingen in een plaats gaan enorm snel en er zullen best dingen te zien zijn, die nu helemaal anders zijn. Tot slot onder de noemer “Zo ging dat vroeger” beelden van wonen en interieur die we ons nu nog amper kunnen voorstellen.

Foto: Gatestraat Nieuwenhagen 1920. Onderwijzers met in het midden meester E. de Groot.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.