Landgraaf Koerier

Menu

Fossielen zoeken op de steenberg met IVN Kerkrade

 

IVN Kerkrade verzorgt op zondag 17 november een excursie waarbij we hopen fossielen te vinden. Onder leiding van de IVN-gidsen Mai Arets en Corrie Meijer wordt er naar fossielen gezocht op een steenberg in het Wormdal.  De steenbergen zijn kenmerkende ‘landmarks’ aan de rand van het Wormdal. Zij getuigen van het rijke mijnverleden in de Oostelijke Mijnstreek en het ‘Aachener Revier’. Veel Nederlandse steenbergen, zoals die bij Berenbos en de Wilhelminaberg, zijn (grotendeels) afgedekt met aarde. Op de steenbergen in Herzorgenrath, Alsdorf en Merkstein ligt het zwarte, waardeloze mijnpuin nog steeds aan de oppervlakte. Waardeloos tenminste voor de steenkolenmijnen van weleer. Maar voor fossielenzoekers van onschatbare waarde. Tussen de leistenen zitten regelmatig afdrukken van fossiele planten als paardenstaarten, zegel- of schubbomen en varens verborgen. Tijdens een klim naar de top van de steenberg kijken we of we deze fossielen kunnen vinden. Eenmaal boven kunnen we genieten van het uitzicht over de verre omgeving van het Wormdal. Vertrek hiervoor is om 13.00 uur vanaf het Vincent van Goghplein te Haanrade.  Aanmelden voor deze activiteit via ivn.kerkrade@gmail.com.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.