Landgraaf Koerier

Menu

CDA Landgraaf: ‘Windmolens in Wormdal niet wenselijk en asociaal’ 

Via diverse kanalen vernam CDA Landgraaf met verbazing dat er plannen zijn vanuit de Duitse gemeente Herzogenrath om 3 enorme windmolens van liefst 225 meter te plaatsen in het Wormdal, net over de grens bij Rimburg. Op sociale media circuleren diverse fotomontages die de impact van deze windmolens voor Rimburg visualiseren (zie bijlage art. 41 vragen). Fractievoorzitter Stijn Kropman: ‘’CDA Landgraaf maakt zich, net als de inwoners van Rimburg, zorgen over deze plannen. Op deze manier verliest Landgraaf niet alleen een van haar mooiste stukjes natuurschoon, ook een woongebied in onze gemeente dreigt haar schoonheid te verliezen door enorme windmolens in de achtertuin.’’ CDA Landgraaf vindt het jammer dat de Duitse buren nooit overleg lijken te hebben gepleegd met Landgraaf over de plannen. Kropman: ‘’Als je windmolens in het mooie Wormdal zet, vlakbij de grens, zodat je er zelf zo min mogelijk last van hebt, maar Landgraaf de lasten draagt, dan vind ik dat asociaal.’’ Het CDA Landgraaf heeft daarom –mede-ingediend door LWH- middels artikel 41 vragen het College oproepen om alles in het werk te zetten om de komst van de windmolens alsnog tegen te houden.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.