Landgraaf Koerier

Menu

 In verbinding… 

Op 25 juni vond er een bijzonder project plaats in Kerkrade waarin een zorgeloos moment voor kinderen met een beperking centraal stond in deze moeilijke tijden. De organisatoren waren alle drie ouders van kinderen met een beperking en zij droegen belangeloos bij. Zij weten hoe belangrijk een ‘careless moment’ kan zijn. Daarmee maak je het verschil. Alles staat op dit moment met elkaar in verbinding…. 

Stichting Careless Moments is een organisatie die zorgt voor een fijn en zorgeloos moment voor ouders van een kind met een zorgvraag.

Maar op donderdag 25 juni om 9.30 uur zijn niet de ouders het middelpunt maar de kinderen! Dit naar aanleiding van een aanvraag die de stichting kreeg voor een aantal kinderen die in een zorginstelling verblijven. Er werd gevraagd de kinderen een gunmoment aan te bieden in deze moeilijke tijden van de corona-crisis. Het bestuur van Careless Moments hoefden niet lang over deze vraag na te denken. Na een telefoontje met de bestuursleden ging alle leden direct akkoord.

Als een soort van ‘voor-proefje’ voor de activiteit kregen de kinderen twee weken geleden al een doosje ‘positieve energie’ met zelfgebakken brownies van Downies & Brownies aangeboden. Gesponsord door Careless moments.

Monique Lutgens-Blom van Careless Moments bedacht het idee om deze kinderen een workshop graffiti aan te bieden en een mooi schilderij te laten maken. Iets persoonlijks om op hun ‘basic’ ingerichte kamer te hangen. Dit biedt hen een stukje gezelligheid, een thuis-gevoel, iets van hunzelf, en iets tastbaars dat ze overal mee naartoe kunnen nemen. Anderzijds een stukje persoonlijke aandacht door middel van deze workshop. Tijdens deze activiteit staan ze even in het middelpunt, genieten ze van de gezelligheid en van het creatief bezig zijn. We hopen dat het maken van hun eigen kunstwerk een positief gevoel geeft. Dat dit steun biedt voor de momenten dat het moeilijk is als ze alleen op hun kamer zitten. We hopen dat als ze naar hun zelfgemaakt schilderij kijken, zij dan een moment van warmte voelen en ze er weer even tegenaan kunnen…

Het bijzondere in dit project is dat niet alleen de kinderen lotgenoten zijn maar ook de organisatoren en iedereen met elkaar in verbinding staat. De kinderen werden voorgesteld vanuit de ZMLK St. Jan Baptist en de adjunct- directeur verwees ons enthousiast door naar Natalie Savelsbergh, directeur van de Vrije Akademie. Net als de organisatoren, is Natalie ook moeder van een kind met autisme en een verstandelijke beperking. Zij hielp graag mee via de Vrije Akademie met het regelen van de faciliteiten en materialen op vrijwillige basis. De initiatiefnemer en enthousiaste drive achter het project is Monique Lutgens-Blom. Zij is bestuurslid van Careless Moments, en moeder van een kind met een zeldzame aandoening/ beperking. En de graffiti-artist die de workshop belangeloos geeft is zelf papa van een kind

met een zeldzame aandoening en beperking. Hij heet Rick Huppertz, (artiestennaam Rick the Dutch,) en gaat met de kinderen een super cool schilderij laten maken. Toen Rick de vraag kreeg gesteld om op vrijwillige basis een graffiti workshop te verzorgen antwoordde hij direct; “Ja, super initiatief, ik doe mee.” Hij hoefde er niet eens over na te denken.

Vanuit ons hart staan wij samen met deze kinderen in verbinding…

Indien u meer informatie wil of een foto of bericht wil maken over dit project neem contact op met Monique Lutgens-Blom via 06-51204331 of via Natalie Savelsbergh via 06-46201011 of via n.savelsbergh@vazom.nl

In verband met corona willen wij graag vooraf weten of u komt. Wij zouden het natuurlijk zeer op prijs stellen als u verslag kunt doen van dit project waaraan iedereen belangeloos samenwerkt om een zorgeloos moment te creëren voor een aantal kinderen die het net in deze periode extra moeilijk hebben.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.