Landgraaf Koerier

Menu

Slot Schaesberg ontvangt € 155.000,- van Mplooi Foundation voor herbouw Poorttoren

 

Landgraaf, 15 juli 2020- Het stimuleringsfonds Stichting Mplooi Foundation kent een bedrag van € 155.000,- toe voor de herbouw van de 17e eeuwse poorttoren bij Slot Schaesberg in Landgraaf. Het markante gebouw kan daarmee, met behulp van oude technieken en inclusief de oude ophaalbrug, op de oorspronkelijke plek herrijzen. Bezoekers aan Slot Schaesberg kunnen het herbouwproces nauwgezet volgen.

 

Hans Bluijssen, Stichting Mplooi Foundation: “Vanuit Mplooi co-financieren wij projecten met een sociaal-maatschappelijk karakter op het gebied van onderwijs en techniek. We brengen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers uit Zuid-Limburg bij elkaar. Slot Schaesberg past vanwege haar maatschappelijke en educatieve karakter – door onder andere oude ambachten te revitaliseren – uitstekend bij de missie en visie van ons stimuleringsfonds.”   

 

Aryan Klein, projectdirecteur Slot Schaesberg: “Sinds dit jaar wordt er daadwerkelijk gebouwd bij Slot Schaesberg: een bijzonder moment voor de circa 80 vrijwilligers en alle betrokkenen. Dankzij de bijdrage van Mplooi kunnen wij de komende tijd werken aan de poorttoren met ophaalbrug. In de weekenden is er een metselaar aanwezig die bezoekers kan vertellen over historische metselverbanden en –technieken.” 

 

Naast de herbouw van de poortoren en de bouw van een ambachtelijke smederij, kunnen bezoekers aan Slot Schaesberg dit seizoen wandelen door het park 4 hectare en treffen daar onder andere de kinderboerderij en de historische tuin ‘Hof van Schaesberg’. Brasserie Hoeve 1650 heeft een vernieuwde kaart en het terras is ruim opgezet zodat bezoekers volgens het geldende 1,5 meter protocol van Limburgse lekkernijen kunnen genieten. 

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.