Landgraaf Koerier

Menu

Nieuw e-bike-deelsysteem in Parkstad met aansluiting op bestaand netwerk van Aken 

Als onderdeel van het investeringsprogramma Regio Deal Parkstad Limburg worden het komende jaar 20 Velocity e-bike-deelstations, verspreid over heel Parkstad, gebouwd. Hiermee wordt aangesloten op het bestaande netwerk van 86 stations die er al zijn in Aken en omgeving, waaronder een in Vaals. Het netwerk vormt een aantrekkelijk, duurzaam en betaalbaar alternatief voor grensoverschrijdend verkeer in het hele gebied Parkstad – Aken. 

In Aken is er al een e-bike-deelsysteem met 86 stations waar elektrische fietsen kunnen worden opgehaald of achtergelaten. De geplande laadstations in Parkstad worden aangesloten op dit netwerk. Het is een aantrekkelijk, duurzaam en gezond alternatief voor de auto op afstanden tot zo’n 20 kilometer. In eerste instantie gaat het om 5 laadstations die er, in aanvulling op het laadstation dat er al is, bijkomen in Kerkrade. De overige laadstations in Parkstad zijn als volgt verdeeld: 8 in Heerlen, 2 in Beekdaelen, 2 in Voerendaal, 1 in Landgraaf, 1 in Brunssum en 1 in Simpelveld. In totaal worden 80 e-bikes verdeeld over deze 20 laadstations. De ambitie is om op termijn het e-bike-deelsysteem uit te breiden binnen Parkstad Limburg en mogelijk op te schalen naar andere delen van de Euregio, waardoor één e-bike deelsysteem ontstaat met aansluiting over de landsgrenzen heen. 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.