Landgraaf Koerier

Menu

St. Paulus scoort op digitaal solistenconcours

De solisten van Fluit- en Tambourcorps St. Paulus hebben goed gescoord op het solistenconcours van de Limburgse Bond van Tambourkorpsen (LBT). Daan Berends nam voor het eerst deel aan het solistenconcours. Met 83 punten behaalde hij een eerste prijs in de jeugddivisie. Bjarne Logister behaalde op snare drum een eerste prijs in de eerste divisie met 88 punten. Met die score is hij verzekerd van een ticket voor de Limburgse Kampioenschappen. Het solistenconcours werd dit jaar voor het eerst digitaal georganiseerd. Deelnemers moesten een videoopname insturen aan de LBT. Een jury heeft vervolgens alle opnames beoordeeld.

Daan vertelt over zijn deelname dat hij het best spannend vond: “Het is mijn eerste keer dat ik deelneem dus ik weet niet zo goed wat ik kan verwachten. Ik vind het fijn dat ik mijn inzending net zo vaak kan opnemen totdat Ferry (muziekdocent) en ik de inzending goed vinden. Mijn beste filmpje stuur ik natuurlijk in.” Bjarne heeft al aan veel solistenconcoursen met succes deelgenomen. Echt op solistenconcours gaan vond hij het dan ook niet op deze digitale manier: “ik ga niet echt, want ik speel wat in. Wel ben ik blij dat al het oefenen niet voor niks is geweest”

Later dit jaar vinden de Limburgse Kampioenschappen digitaal plaats. Volgens het one camera, one take principe mag er dan opnieuw een opname worden ingezonden om kans te maken op de kampioenstitel.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.