Landgraaf Koerier

Menu

EXPOSITIE ‘InBeeld’ met het thema ‘IDENTITEIT’ met de genomineerden voor de regio Parkstad

De Vrije Akademie presenteert het beeldende project InBeeld voor de regio Parkstad. Deze tentoonstelling en wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van de Provinciale prijs voor de amateurkunst in Nederlands-Belgisch Limburg met de titel ‘InBeeld’ en in samenwerking met het Huis voor de Kunsten. Er zijn schilderijen, tekeningen, grafisch werk en beelden te zien via een digitale expo via de volgende link: https://padlet.com/InBeeld_Prijs_2021/q6hrb524jjm4hgzw Een vakjury beoordeelde de werken op diverse criteria zoals originaliteit, zeggingskracht, techniek en verbeeldingskracht. Hier kwamen 5 genomineerden uit naar voren. De genomineerden mogen hun werk exposeren tijdens de finale-expo van de  provinciale expositie in het ECI in Roermond. Daarbij worden de winnaars van InBeeld 2021 bekendgemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro. 

De jury vond dat de volgende kunstenaars het thema ‘ ídentiteit’ voor de regio Parkstad het beste hebben verbeeld: Beatrijs Blom, Birgit Scholz, Marion Katerberg, Paul van Aubel en Sandra Meisters. Deze kunstenaars doen nu mee aan de provinciale prijs voor InBeeld 2021. Dit jaar doen voor het eerst ook Belgische amateurkunstenaars mee aan de prijs via de kunstencentra in de steden Genk en Tongeren.  De finale-expo van InBeeld 2021 vindt plaats t/m 31 juli 2021 in de ECI Cultuurfabriek Roermond.

 

Meer informatie via Natalie Savelsbergh via n.savelsbergh@vazom.nl of via 045-7370302 of via info@vazom.nl of via 06-46201011

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.