Landgraaf Koerier

Menu

Ontdek de vleermuis tijdens de nacht van de Vleermuis!

Zie jij ook van alles fladderen boven je hoofd als het langzaam donker wordt en ben je nieuwsgierig welk soort beestje het is? Een vogel, een insect of …….

Ogen en oren open, het is bijna donker………. durf jij mee?

Overdag slapen vleermuizen hangend op hun kop of weggekropen op plekken waar ze moeilijk te bereiken zijn voor vijanden (roofvogels, uilen, katten, marters). Ze zitten op warme, droge, donkere plekken, bijvoorbeeld in een spouwmuur, onder dakpannen of in een boomholte.

Maar dan gaat het schemeren en ontwaken ze uit hun slaap. Ze gaan op pad naar voedsel, vooral insecten en struinen door de lucht. Ga je met ons mee op stap met de vleermuizen die in en rondom het bos bij IVN-gebouw de Oude Landgraaf leven?

 

Tijdens de nacht van de vleermuis gaan we tijdens de schemering op zoek naar vleermuizen. Muisstil en zonder zaklamp lopen we langs de bosrand. Met een beetje geluk zien we vleermuizen op jacht en kunnen we hun vliegroute volgen. We kunnen ze niet horen….. of toch wel? Misschien met een beetje hulp van de batdetector dat we hun geluiden opvangen, spannend! Wat maken ze een kabaal.

 

Ben je tussen de 4 en 14 jaar, dan kun je op zaterdag 28 augustus, eventueel samen met je ouders of opa en oma ontdekken wat er zich allemaal afspeelt hoog in de lucht. Honden kunnen bij deze activiteit helaas niet mee.

 

We starten om 19:30 uur in het IVN-gebouw van de Oude Landgraaf (aan de Puddelerweg 59 te Landgraaf). Van daaruit gaan we op pad langs en door het bos in de omgeving op zoek naar vleermuizen. Om ongeveer 22:00 uur sluiten we de activiteit af bij het IVN-gebouw. Wij zorgen voor wat lekkers bij ons ‘home’.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.