Landgraaf Koerier

Menu

Herstart Service Gilde Landgraaf  

Sinds voorjaar 2020 heeft het Service Gilde Landgraaf i.v.m. Covid 19 twee keer de cursussen moeten stilleggen, maar aangezien drie keer scheepsrecht is, starten we  aanstaande september met goede moed en vol verwachting op een goede afloop de cursussen weer op.

Het Service Gilde is een vrijwilligersorganisatie die voor zo’n 450 volwassenen diverse cursussen verzorgt, waaronder cursussen Engels, Frans, Italiaans en Spaans, tekenen, schilderen, kunstgeschiedenis, bridgen, glas-in-lood, kalligrafie, fotografie en nog enkele andere.

Veel cursisten hebben al laten weten dat zij de cursussen missen om hun taal, schilder of andere vaardigheden verder te ontwikkelen, maar zeker ook vanwege de goede sfeer gedurende de cursussen en de sociale ontmoetingen tijdens en buiten de lessen.

Tekenend voor het belang van het sociale aspect hiervan is dat van een hoop cursussen deelnemers op een of andere wijze tijdens de Covid periode contact met elkaar zijn blijven houden.

Voor zover wij tot nu toe weten heeft Covid 19 geen slachtoffers gemaakt onder onze cursisten, docenten en andere medewerkers. Om dat zo te houden heeft het bestuur besloten dat docenten en cursisten in september alleen tot de cursussen worden toegelaten als zij gevaccineerd zijn. Dit lijkt een harde maatregel, maar de gezondheid van een ieder gaat boven alles.

Het Service Gilde is overigens altijd, dus ook nu, op zoek naar nieuwe docenten, met name docenten voor de talen Frans, Italiaans en Spaans. Verder staat het Service Gilde altijd open voor nieuwe ideeën, dus als u een suggestie heeft of als u een cursus kunt of wilt verzorgen, laat dat even weten zodat we samen de haalbaarheid hiervan kunnen bekijken.

Zo hebben wij in het verleden een introductiecursus Chinees kunnen verzorgen en is een wijncursus een van onze wensen voor de toekomst.

Het Service Gilde verzorgt de meeste cursussen veelal overdag, in lokalen van het Burgerhoes in de gemeente Landgraaf.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze site www.gildelandgraaf.nl

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.