Landgraaf Koerier

Menu

Met echte wetenschappers op expeditie door je lichaam

Kindercolleges van MuseumJeugdUniversiteit dit najaar in Discovery Museum

Voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar presenteert Discovery Museum in Kerkrade een reeks kindercolleges over het menselijk lichaam. In drie hoorcolleges, die ieder een klein uurtje duren, gaan de kinderen met echte wetenschappers van de Universiteit Utrecht en de Open Universiteit op expeditie langs verschillende aspecten van ons lichaam. Zo komen ze meer te weten over de werking van DNA, waar angst in het lichaam zit en de relatie tussen voeding en het brein. De colleges vinden plaats op 3, 10 en 17 oktober vanaf 14.00 uur in Discovery Museum en worden georganiseerd in samenwerking met MuseumJeugdUniversiteit (MJU). Deelname aan de collegereeks kost € 15,- per kind voor drie colleges en een entreeticket voor Discovery Museum. Aanmelden via de website van MJU.

MuseumJeugdUniversiteit organiseert in samenwerking met meer dan 50 musea in Nederland kindercolleges waarin echte wetenschappers antwoord geven op prangende vragen van kinderen, die aansluiten op de thema’s in het museum. De reeks in Discovery Museum sluit aan op het thema gezondheid in de Expeditie, de vaste presentatie in het museum. Na het volgen van de drie colleges ontvangen de deelnemende kinderen het MJU-diploma én een entreeticket voor een bezoek aan Discovery Museum.

Kinderen die deelnemen aan MuseumJeugdUniversiteit in Discovery Museum krijgen antwoord op de volgende vragen:

17 oktober 2021, 14:00 uur: Hoe word je slim van eten?

Is het belangrijk om te ontbijten? En waarom moet je eigenlijk wél kauwgom kauwen in de klas? Eet jij ook zo graag pizza en sla je vis liever over? In dit college neemt Renate de Groot, professor aan de Open Universiteit op het gebied van ‘Biopsychologie van Leren’ je mee in de wondere wereld van voeding en je hersenen. Zij zal je uitleggen wat welke voeding doet voor je hersenen en hoe je jezelf slim kunt eten! Na het college ga je aan de slag met een leuke workshop.

Meer informatie en aanmelden: museumjeugduniversiteit.nl

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.