Landgraaf Koerier

Menu

Roparun start en finish Landgraaf. OPBRENGST JUBILEUMEDITIE ROPARUN 2.030.030 EURO

De Roparun 2021 heeft een bedrag opgebracht van 2.030.030 euro. De eindopbrengst werd onlangs bekend gemaakt bij de afsluiting van de dertigste editie. Deze vond vanwege corona plaats in een aangepaste vorm met start en finish in Landgraaf. Het geld is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

 

De stichting Roparun is blij verrast met de opbrengst. Voorzitter Auke de Boer: “Dit bedrag biedt ons de kans om weer veel projecten te ondersteunen in de palliatieve zorg voor mensen met kanker. We zijn de teams enorm dankbaar. Twee keer kon de Roparun in het Pinksterweekend door corona niet doorgaan. De teams zijn ons in die periode gelukkig niet vergeten. We hopen van harte dat we hen weer in 2022 kunnen verwelkomen”.

 

Opbrengsten

In 2019 kende Roparun een recordopbrengst van 5,6 miljoen euro. In 2020 ging het evenement niet door, maar zamelden de teams alsnog een bedrag in van iets meer dan twee miljoen euro. Sinds 1992 bracht Roparun al meer dan 90 miljoen euro op. Jaarlijks ontvangen tientallen projecten grote of kleinere bijdragen, waarmee zij het leven van mensen met kanker verlichten.

 

Aangepaste vorm

Tijdens deze Roparun liepen 175 teams in het weekend van 2 en 3 oktober in estafettevorm een ronde van ruim driehonderd kilometer met start en finish op het Megalandterrein in Landgraaf. Traditioneel vindt de Roparun plaats in het Pinksterweekend, met de startplaatsen Parijs en Bremen en de finish in Rotterdam. De route tijdens het dan drie dagen durende evenement is ongeveer 550 kilometer. In 2022 vindt Roparun in beginsel plaats op 4, 5 en 6 juni.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.