Landgraaf Koerier

Menu

Benoeming Jeugd Adviesraad en uitreiking op 3 december Jongerenlintjes Landgraaf

Op woensdag 1 december is de Jeugd Adviesraad van Landgraaf benoemd.

 

Tijdens de landelijke verkiezingen waren er ook op de Landgraafse basisscholen verkiezingen. De scholen hebben gemotiveerde deelnemers voorgedragen die de kinderen van Landgraaf gaan vertegenwoordigen. De deelnemers, allen vertegenwoordigd in hun eigen leerlingenraad, zijn een aantal keren bij elkaar gekomen om zich goed voor te bereiden. Zij dachten na over hoe zij hun rol willen vervullen, welke onderwerpen zij belangrijk vinden en, heel concreet, het uitreiken van het Landgraafs Jongerenlintje.

 

Jongerenlintjes

Op vrijdag 3 december worden de eerste vier Landgraafse Jongerenlintjes uitgereikt. Burgemeester Richard de Boer reikt deze uit tussen 15.00 en 17.00 uur bij de jongeren thuis.

 

Beter zicht op wensen en belevingswereld jongeren

Door het instellen van een Jeugd Adviesraad stimuleren we jeugd- en jongerenparticipatie in onze gemeente. Ook krijgen we beter inzicht in de wensen en de belevingswereld van onze jongeren. Jongeren weten zelf heel goed wat er bij leeftijdsgenootjes speelt en hoe ze het beste informatie kunnen verzamelen. Dit biedt nieuwe perspectieven voor ons beleid.

 

Andersom krijgen de jongeren een beter beeld van wat een gemeente doet. Ze komen op een laagdrempelige manier in aanraking met maatschappelijke vraagstukken, bestuurlijke processen en politiek. Deelname stimuleert de maatschappelijk betrokkenheid van jongeren wat een positief effect kan hebben op deelname aan het verenigingsleven.

 

Totstandkoming Jeugd Adviesraad en Jongerenlintje

De Landgraafse Lokaal Educatieve Agenda (LEA) is door de raad op 11 juni 2020 vastgesteld. Ondanks dat COVID-19 voor enige vertraging heeft gezorgd, zijn we aan de slag gegaan met het voorbereiden van een Jeugd Adviesraad en het Jongerenlintje. Zowel leerlingen uit het basis- als het voortgezet onderwijs zijn hierbij actief betrokken.  Zo wordt het jaarlijks terugkerende Jongerenlintje en de Jeugd Adviesraad iets van de jongeren zelf, en krijgt het voor hen betekenis en waarde.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.