Landgraaf Koerier

Menu

Presentatie deel 25 Kerkrade Onderweg

De Stichting Historische Kring Kerkrade presenteert onder de titel Kerkrade Onderweg haar nieuwste jaarboek. Het is alweer de vijfentwintigste uitgave met opnieuw bijzondere bijdragen over de lokale geschiedenis. De geschiedenis van Kerkrade is rijk aan gebeurtenissen en kent bijzondere verhalen en markante personen. Aan bod komen deze keer 110 jaar café Hamers, de buurtvereniging de Bouwerwei, een vervolg op de huisvesting politie Kerkrade 1917 tot heden, solidariteit met Duitse joden, d’r Reulings Wiel, het oorlogsherdenkingsmonument van Eygelshoven, de eerste en enige Kerkradenaar op een postzegel (Peter Joseph Dorr), abt Melchoiris, beeldend kunstenaar Richard Schwarzenberg, het SOCIO-project Eygelshoven en 44 jaar Ummer d’r Neaver.

 

Uit de nieuwe uitgave blijkt opnieuw dat het de moeite waard is bijzondere Kerkraadse gelegenheden in een jaarboek vast te leggen. De verhalen worden vaak geïllustreerd met foto’s en documenten. Alleen dankzij de inzet van schrijvers uit de eigen Kring en ook daarbuiten kan een jaarboek elk jaar uitkomen. Zonder professionele steun en nauwe betrokkenheid van boekhandel/uitgeverij Deurenberg is Kerkrade Onderweg niet mogelijk.

Het boek kost in de boekwinkel 15,50 euro.

De Historische Kring Kerkrade is in mei 1986 opgericht. Het doel is nog steeds om onderzoek naar de geschiedenis van Kerkrade te doen en daarover te publiceren. Deze geschiedenis is dan voor een groter publiek beschikbaar. Heeft u herinneringen die u graag met ons wilt delen of is er een gebeurtenis waarvan u vindt dat die eigenlijk in het jaarboek Kerkrade Onderweg niet mag ontbreken, neem dan contact met ons op. Samen met u zorgen we ervoor dat het volgende deel van Kerkrade Onderweg een groot succes wordt. Een mailtje sturen naar historischekringkerkrade@gmail.com is al voldoende.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.