Landgraaf Koerier

Menu

Impuls voor cultuur en natuur in Limburg door Prins Bernhard Cultuurfonds

Cultuurfonds Limburg investeert dit kwartaal met bijna € 175.000 in 52 cultuur- en natuurprojecten

Cultuur en natuur in Limburg kregen in het eerste kwartaal van dit jaar een mooie impuls van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Er werd met € 174,333 geïnvesteerd in 52 projecten. Van klassieke concerten, natuurontwikkeling, festivals, documentaires tot “urban”. De volledige lijst van ondersteunde projecten staat op onze website.

CultuurFondsen op Naam

Het Prins Bernhard Cultuurfonds kan investeren in cultuur en natuur mede dankzij zogenaamde CultuurFondsen op Naam. Deze fondsen ontstaan bijvoorbeeld uit nalatenschappen maar steeds vaker ook bij leven. Er zijn de afgelopen jaren meerdere Fondsen op Naam speciaal voor Limburg opgericht. Zo is er het Matthias Soiron Fonds speciaal voor interieurs van monumenten. Vanuit dat fonds werd nu een bijdrage gegeven aan de restauratie van de indrukwekkende lambrisering van Kasteel Borgharen. Ook ontstond het Beusmans-Jeurissen Fonds door een royale schenking van het gelijknamige echtpaar uit Sittard. Het echtpaar gaat via het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg cultuur- en natuurprojecten met een voorkeur voor Nieuwstad, Born, Sittard en omgeving, ondersteunen. Dankzij hun bijdrage kon dit kwartaal geld gegeven worden aan “Het Festival!” van de Stichting Geleen Calling, het “Festival of Two Trees” van de Stichting Visions of Moresnet en de documentaire “Werner ‘Nash’ Zwakhalen” van Stichting HFC Crew ondersteund worden. 

Het nieuwste Limburgse CultuurFonds op Naam is het PARIPAHO Fonds van een anoniem echtpaar uit Zuid-Limburg. Zij willen investeren in cultuur- en natuurprojecten met een voorkeur voor Zuid-Limburg. Dit betreft het gebied ten zuiden van Roermond. Vanuit hun CultuurFonds op Naam zijn nu  het project “natuurinclusief en avontuurlijk groen schoolplein” van Stichting Kindante en het concert “Summertime” van harmonie Amicitia Vilt ondersteund.

Belangrijke partner voor cultuur en natuur

Het Cultuurfonds is een belangrijke partner voor cultuur- en natuur initiatieven in Nederland. Vorig jaar heeft de afdeling Limburg geïnvesteerd in 175 projecten en was zo een belangrijke partner in de door Corona getroffen cultuursector. Dankzij de financiële steun van velen kan het fonds ook de komende kwartalen weer een impuls geven aan projecten uit de Limburgse cultuur- en natuursector.  

 

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.