Landgraaf Koerier

Menu

Verrassing van de avond: MADOUX wordt openingsact van Pinkpop 2023

Op vrijdagavond 29 april 2022, werden tijdens de (her)opening van Poppodium Nieuwe Nor en in een speciale L1 live uitzending, de Limburgse Popprijzen over het jaar 2021 uitgereikt. De winnaar in de categorie ‘Beste Muziekorganisatie’ zijn de mannen van Rumah Recordings. De winnaar in de categorie ‘Beste Artiest’ is de band Rowwen Hèze. De winnaar in de nieuwste categorie genaamd ’De Young Professional’ is Martijn Belleflame. En de winnaar in de categorie ‘De Belofte’ is MADOUX, die tevens binnen deze categorie een openingsplek op Pinkpop 2023 heeft weten te bemachtigen. Alle categorieën zijn beoordeeld door een externe beoordelingscommissie. De winnaars ontvangen geldbedragen, die mede mogelijk gemaakt zijn door de Provincie Limburg, die zij mogen inzetten om te investeren in hun activiteiten of muzikale carrière.

De Limburgse Popprijzen worden dit jaar voor de derde keer uitgereikt aan artiesten, ondernemers en/of organisaties die in 2021 de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuzieksector. Nieuw dit jaar is de categorie ‘Young Professional’. Met deze categorie wil Pop In Limburg jonge ambitieuze ondernemers ‘achter de schermen’ in de spotlight zetten. De Limburgse Popprijs komt hiermee op een totaal van vier categorieën (Beste Muziekorganisatie, Beste Artiest, De Young Professional en De Belofte).

Beste Muziekorganisatie

De categorie ‘Beste Muziekorganisatie’ richt zich op organisaties en innovatieve en/of educatieve projecten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkelingen binnen de Limburgse popmuzieksector. In deze categorie is Rumah Recordings verkozen tot winnaar. Rumah Recordings is een opnamestudio in Venlo met als missie: Limburgse acts helpen in hun muzikale en professionele ontwikkeling. Team Rumah bestaat uit Bram Rutten (audio-engineer) en Niels Winter (video). Samen produceren zij muziek en faciliteren opnameprocessen.

Beste Artiest

De categorie ‘Beste Artiest’ richt zich op (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts die al langere tijd in de sector meedraaien en de afgelopen periode een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek en daarbuiten. In deze categorie is Rowwen Hèze verkozen tot winnaar. De in 1985 opgerichte band is een bekend fenomeen in Limburg en omstreken. Vanaf 1991 bracht de band bijna elke 2 jaar een nieuw album uit. Ook in 2021 zat Rowwen Hèze niet stil; in dat jaar werd het nieuwe album Onderaan Beginne uitgebracht. Daarnaast vonden de slotconcerten van de band dit jaar plaats, speelde ze op het Oktoberfeest, het Breekout! Festival en gaven ze een optreden in Tivoli.

De Young Professional

Met de categorie “Young Professional’ spreekt de Limburgse popsector uit monde van Pop in Limburg haar waardering uit voor aanstormend talent achter de schermen.  Wie is er ondernemend, multifunctioneel en actief betrokken bij de organisatie van een evenement, werkt keihard en met veel succes voor een (pop)organisatie of is de drijvende kracht áchter een artiest of band en zorgt ervoor dat deze flinke stappen maakt? In deze categorie is Martijn Belleflame verkozen tot winnaar. In 2021 heeft Martijn samen met een aantal medestudenten Magnificent Creatures Management opgericht, dit is een management en boekingsbureau voor Limburgse artiesten waarbij inmiddels 8 acts zich hebben aangesloten. Naast het inzetten voor muzikanten, zet Martijn zich ook in voor andere Young Professionals. Zo organiseerde hij het event Music Moves, dit is een netwerkborrel & masterclass voor jonge muziekprofessionals in Limburg.

 

De Belofte

De categorie ‘De Belofte’ richt zich op (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts. Met deze popprijs categorie wil Pop in Limburg investeren in de groei van de artiest of act, zodat deze zich verder kan ontwikkelen binnen de popwereld. In deze categorie is MADOUX verkozen tot winnaar. Singer-songwriter Lotte Slangen maakt met haar band MADOUX ‘Dark and Dreamy’ Alt-Pop. In 2021 releaste ze haar eerste single ‘runner’ presenteerde MADOUX haar debuut EP ’Leave Me Blind’ naast het uitbrengen van 4 singles datzelfde jaar. Alle quotes van de commissie zijn terug te lezen op: www.limburgsepopprijs.nl/2021  

En dan nog even dit: MADOUX STAAT OP PINKPOP 2023!

Tijdens de uitreiking van de Limburgse Popprijzen had de organisatie van de Limburgse Popprijzen een grote verrassing in petto voor de winnaar in de categorie ‘De Belofte’. MADOUX en haar band mogen namelijk het Pinkpop festival in 2023 openen!

In 2019 is Pop in Limburg, na intensief overleg met het Limburgse popveld, na ruim 25 jaar gestopt met de organisatie van de provinciale popwedstijd ‘Nu of Nooit’.  Traditiegetrouw mocht de winnaar van deze wedstrijd ’s lands grootste en bekendste festival, Pinkpop in Landgraaf openen. Inmiddels is het festival geheel eigendom van concert en evenementen organisator MOJO en is ‘Mr. Pinkpop’ Jan Smeets, ambassadeur en fanatiek pleitbezorger van (talentontwikkeling binnen) de Limburgse popsector, teruggetreden als directeur van het festival. In overleg met het nieuwe managementteam van Pinkpop en MOJO is er overeengekomen dat het festival blijft investeren in de lokale popsector. Dit doen we door vanaf nu de winnaar van de Limburgse Popprijs een plek te geven op het podium. Hiermee verankeren we de Limburgse popsector op lange termijn aan het prestigieuze Pinkpop en investeren we samen in onze muzikale toekomst. Haar openingsplek op Pinkpop is dus geheel op eigen kracht bemachtigd en niet door middel van een popwedstrijd. Het is vrij uniek in Nederland dat een lokale popprijs een plek kan opleveren op zo’n groot internationaal bekend podium.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.