Landgraaf Koerier

Menu

SHCL organiseert AZL-personeelskaartendag bij Nederlands Mijnmuseum

Het Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL) organiseert op zaterdag 14 mei 2022 een personeelskaartendag. Oud-mijnwerkers die in de Willem-Sophia in Kerkrade hebben gewerkt en hun familie krijgen op deze dag inzage in de personeelskaarten van het AZL (Administratiekantoor Zuid-Limburg). Het evenement vindt plaats in de nieuwe locatie van het Nederlands Mijnmuseum, in de Doctor Poelsstraat 29 in Heerlen van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Het SHCL ontving vijf jaar geleden het archief van het AZL, de uitvoerder van de pensioenen van AMF en BFM. Dit archief bestaat uit 60 meter aan kaarten met alle personeelsgegevens van de Oranje-Nassaumijnen, de Domaniale Mijn, Laura & Vereeniging en de Willem-Sophia. De aanleiding voor dit evenement is de afronding van de ontsluiting van het archief van de Willem-Sophia mijn. Het inventarisatieproject van het SHCL startte in 2020 en werd mogelijk gemaakt door een subsidie van Stichting Behoud Mijnhistorie.

 

Reserveren

Op 14 mei zullen uitsluitend de kaarten met alle personeelsgegevens van de Willem-Sophia ter beschikking worden gesteld. Gegevens uit andere mijnen zijn niet raadpleegbaar. Het is wenselijk om vooraf de gewenste personeelskaart te reserveren door het aanvraagformulier op de website van het SHCL in te vullen en per mail op te sturen. Het evenement is kosteloos, maar exclusief een museumbezoek aan het nieuwe Nederlands Mijnmuseum.

 

Kijk op shclimburg.nl voor meer informatie.

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.