Landgraaf Koerier

Menu

Nieuwe online tool gemeente Landgraaf maakt financiële hulp aanvragen makkelijker

De gemeente Landgraaf biedt verschillende regelingen aan voor inwoners met een laag inkomen. Het aanvragen en weten waarvoor je in aanmerking komt, wordt nu nog makkelijker: de gemeente lanceert hiervoor samen met De VoorzieningenWijzer een handige tool. Via datgeldtvoormij.nl/landgraaf zien mensen eenvoudig welke hulp er vanuit de gemeente beschikbaar is en hoe ze deze aanvragen. 

 

83% van de mensen maakt geen of onvoldoende gebruik van gemeentelijke regelingen, merkt De VoorzieningenWijzer. Dit zijn regelingen die de gemeente aanbiedt aan mensen met een laag inkomen, zoals Bijzondere bijstand, een bijdrage voor de schoolkosten of een witgoedregeling. De regelingen zijn bij veel inwoners onbekend en veel inwoners weten niet of ze er voor in aanmerking komen. Dat is zonde, want juist de mensen die het hard nodig hebben, laten daardoor geld liggen.

 

Dat geldt voor mij

De nieuwe online tool op datgeldtvoormij.nl laat eenvoudig zien waar een huishouden voor in aanmerking komt. Door het beantwoorden van enkele vragen, krijgen ze advies op maat. Dit advies hangt af van hun persoonlijke situatie, zoals het inkomen, eigen vermogen en de samenstelling van het huishouden.

 

Martijn Boer, initiatiefnemer van De VoorzieningenWijzer, vertelt: “Vaak schamen mensen zich om hulp te vragen bij geldzaken. Met de online tool kunnen inwoners geheel anoniem zien wat voor hen geldt. Ook het aanvragen van de regelingen is direct geregeld.”

 

Gratis adviesgesprek

Inwoners die liever persoonlijk in gesprek gaan, kunnen een gratis adviesgesprek aanvragen via datgeldtvoormij.nl/landgraaf. In het gesprek kijken ze samen met een adviseur welke regelingen en toeslagen voor hen gelden. De adviseur vraagt deze gelijk samen met de inwoner aan. Zo wordt het voor iedereen direct geregeld.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.