Landgraaf Koerier

Menu

Beleef het Koempelstraattheater

Eenmalige theatrale koempelwandeling op 11 september

Op 11 september kun je ‘Koempelstraattheater’ meemaken waarin het Heerlens Mijnverleden centraal staat. Een uniek initiatief van vier studenten van het Grotius College die dit als project voor school eenmalig organiseren. Het gaat om een voorstelling die verwerkt is in de bestaande wandelroute ‘Het mijnverleden op straat’ van Visit Zuid-Limburg door Heerlen. Op deze middag zie je, al lopend door de stad, hoe het dagelijks leven van de mijnwerkers en de mensen om hen heen eruit zag. Op de route van 3,3 kilometer loop je langs de bekende Heerlense murals, belangrijke gebouwen en langs de bewoners van Heerlen in de jaren vijftig. 

Als je iet te weten wilt komen over het verleden van de stad waar je woont, dan is dit je kans. De stad Heerlen was immers het centrum van de voormalige Mijnstreek. Het mijnverleden ligt eigenlijk nog gewoon voor je op straat, en bij deze unieke beleving komt dat nog meer aan de oppervlakte. Leer je DNA kennen en neem kennis van de tijd waarin je vader of opa opgroeide en leefde. 

 

Interesse?

De route is te lopen op je eigen tempo tussen 12:30 en 15:00 uur. Starten kan tot 14:00 uur bij de Visit Zuid-Limburg Experience in Heerlen, Spoorplein 40 in het Maankwartier. Hier krijg je een ‘pungel’ – een blauw-wit geblokte theedoek die de mijnwerkers vroeger gebruikten als draagtas – gevuld met iets lekkers voor onderweg. Ook kun je hier naar wens de 19 min. durende film ‘Parkstad door de tijden heen’ zien. Meewandelen kost €3,- inclusief een pungel. De tickets kunnen terplekke contact of digitaal worden afgerekend. Reserveren is niet nodig.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.