Landgraaf Koerier

Menu

Slot Schaesberg gratis geopend op 10 september tijdens Open Monumentendag

Op zaterdag 10 september opent Slot Schaesberg gratis haar deuren in het kader van de Landelijke Vriendenloterij Open Monumentendagen. Er zijn die dag verschillende activiteiten in en rondom het slot. 

 

Aryan Klein, projectdirecteur Slot Schaesberg: “Bij de ambachtelijke smederij wordt zaterdag het ijzer gesmeed als het heet is. Onze leermeester houtbewerken Andres werkt daarnaast aan de spits van de poorttoren die herbouwd wordt volgens historische uitgangspunten. Ook liefhebbers van archeologie komen aan hun trekken met een presentatie over de voortgang van de archeologische werkzaamheden en vondsten op Slot Schaesberg. Deze presentatie zullen we gedurende de dag enkele malen geven.”

 

Speciale gast is Marleen Willebrands. Zij vertelt over koken in de 17e eeuw aan de hand van haar boek ‘De verstandige kock’. En het blijft niet bij luisteren, er is ook wat te proeven. Voor wie speciaal hiervoor naar Landgraaf komt: zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur.

 

Rondom de kasteelruïne zien bezoekers voorbereidingen voor nieuwe opgravingen en natuurlijk kunnen bezoekers terecht in de boerderij met historische dierrassen en onze tuin ‘Hof van Schaesberg’ met historische planten, kruiden en ‘vergeten’ groenten. Voor wie op het terras een hapje en drankje wil nuttigen: ’s middags heeft Slot Schaesberg livemuziek met Happy Hendrix.

 

Op zaterdag 10 september is Slot Schaesberg geopend tussen 10:00 en 17:00 uur.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.