Landgraaf Koerier

Menu

BAM Wonen levert 72 verduurzaamde eengezinswoningen in Landgraaf op aan woningcorporatie HEEMwonen

Woningcorporatie HEEMwonen en BAM Wonen vieren samen met de bewoners de oplevering van 72 verduurzaamde eengezinswoningen in het Eikske in Landgraaf. Het gaat om woningen aan de Blauwsteenstraat, Mr. Haexstraat, De Wendelstraat en Pastoor Tummersstraat. De woningen gaan van energielabel E of F naar energielabel A.

Klaar voor de winter

De woningen zijn onder meer voorzien van nieuwe geïsoleerde daken, zonnepanelen en nieuwe kozijnen met driedubbel glas. Daarmee dragen HEEMwonen en BAM Wonen, die in 2020 een project overstijgende samenwerking zijn aangegaan, bij aan het verduurzamen van de leefomgeving. Duurzaamheid is een belangrijk strategisch thema van BAM. Met de verduurzaming van deze eengezinswoningen geeft BAM Wonen hier uitvoering aan. Waar de woningen energielabel E of F bezaten, hebben ze nu label A. En dat is te merken zegt een groep bewoners: “Voor de renovatie was het ’s ochtends vaak 15 graden in de woonkamer, nu is dat meestal 19 of 20 graden. Dat is toch geweldig.”

Samen terug én vooruit kijken

Traditiegetrouw werd een opleverfeestje in de wijk georganiseerd. Onder het genot van een hapje en een drankje kwamen bewoners, HEEMwonen en BAM Wonen bij elkaar om deze verduurzaming en modernisering officieel af te ronden.  

Over BAM Wonen en verduurzaming bestaande woningvoorraad

BAM Wonen heeft voor dit jaar tot dusver de renovatie en verduurzaming van 1800 woningen in voorbereiding, uitvoering en/of gerealiseerd. BAM is daarnaast koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter (NOM)-woning met meer dan 2500 NOM-woningen in voorbereiding, uitvoering of gerealiseerd. BAM heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland het volledige NOM-keur ontvangen.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.