Landgraaf Koerier

Menu

Ontdek de bijzondere bomen. Wandeling IVN Theo Wegh en Olaf op den Kamp

Op zondag 13 november verzorgt IVN Kerkrade een bomenexcursie door het centrum van Kerkrade. Tijdens deze wandeling door Kerkrade gaan we op zoek naar de bijzondere bomen die in de stad te vinden zijn. In de stedelijke omgeving staan immers niet alleen inheemse boomsoorten, maar ook allerlei exoten. Bomen zijn voor veel mensen bijzonder, maar hoe ze precies heten en hoe de bomen er in de verschillende seizoenen uitzien, weten velen niet. Iedereen weet wel dat er eiken en berken zijn, maar dat daarvan verschillende soorten bestaan zal niet bij iedereen bekend zijn. Om maar helemaal te zwijgen over bomen die uit verre streken als sier- of laanboom langs wegen of in tuinen en parken zijn aangeplant. Daarom nodigt IVN Kerkrade iedereen uit om mee te gaan op ontdekkingstocht naar de bomen in Kerkrade. Samen proberen we de kenmerken van de bomen te achterhalen en de bomen op naam te brengen door te kijken naar de bast, de takken, de knoppen, bladeren en vruchten. Al doende leren we de boomsoorten kennen en bouwen zo ook een band met ze op. Nadrukkelijk worden daarbij ook de inwoners van Kerkrade uitgenodigd om de bomen te leren kennen. Want naast allerlei monumenten zoals kerken en andere historische bouwwerken maken beeldbepalende bomen immers het gezicht van een stad uit. Met het verdwijnen van monumentale bomen verdwijnt ook een stukje herkenbaarheid van de wijk en dus is het zaak om met elkaar de kennis over bomen te delen en te zorgen dat de bomen nu en in de toekomst beschermd worden. Deze wandeling heeft bomen in de herfst als thema en in 2023 komt er een vervolg in de andere seizoenen. Deze wandeling staat onder leiding van Theo Wegh en Olaf Op den Kamp van IVN Kerkrade. Aanvang is om 10.00 uur vanaf de ingang van het Stadspark op de hoek van de Niersprinkstraat en de Koningsweg. Meer info en aanmelding via ivn.kerkrade@gmail.com.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.